דוידי קליר- מסלולי טיול - סנטוריני מסלול 1
Booking.com
Booking.com
דוידי קליר - מסלולי טיול
 

2013 © כל הזכויות שמורות  לדוידי קליר 

לחץ
מתכננים טיול? טיילתם כבר?
השתמשתם במסלול? עזר לכם בתכנון? 
נשמח שתשתפו ותשתתפו איתנו גם בתגובה וגם
בעלויות האתר כדי לשמור
לפתח ולהגדיל אותו.
כל השתתפות תתקבל בברכה
ניתן באמצעות אפליקציית ביט
 

----------------------------
מעוניינים בתכנון מסלול  מותאם אישית לסנטוריני?
----------------------------
מעוניינים לרכוש את 
 המסלול המלא להדפסה אצלכם
תמורת 100 ש"ח
 צרו קשר בתיבת-צור קשר
או בטלפון:0547411949 - דוידי
קבלו את המסלולים למייל
בפורמט PDF כולל אישור להדפסה
אפשרות לתשלום באמצעות
אפליקציית ביט

למספר 0547411949
דוידי קליר
סנטוריני מסלול מס 1

אם נצא מנקודת ההנחה שהטיסה שלכם מגיעה בשעות הבוקר אל האי אל שדה התעופה הרי שיש לנו יותר מחצי יום לנצל. שדה התעופה קטן ולפעמים " מתייבשים" קצת עד שעוברים את בדיכת הדרכונים... מעריך שעם הקורונה אזי ייקח לצאת מהשדה לא מעט זמן. אם שכרתם רכב מראש, סוכניות ההשכרה השונות שבמקום נמצאות ברובן במבנה שדה התעופה והמכוניות חונות בחנייה הסמוכה מחוץ לטרמינל שעובר לאחרונה שיפוצים נרחבים כך שאולי יהיו שינויים שלא ידועים לי.   אחרי לקיחת הרכב אנחנו נוסעים קודם כל למלון כדי לפרוק את המזוודות והכי הכי כדי לקבל התקף לב מהנוף היוצא דופן באופן קיצוני...זאת אם לקחתם מלון על שפת הקלדרה או אחד מהמומלצים כאן שנבחרו בקפידה.

נופי סנטוריני

 בהתאם להמלצה ניקח מלון ששוכן בעיירה Imerovigli Ημεροβίγλι או מעט מצפון לה ולכן נקודת המוצא שלנו למסלולים המתוארים בהמשך תהיה מהאזור כאן ובאופן סימלי ממלון Xenones Filotera המומלץ בחום מניסיון אישי, או ממלון אחר מומלץ בסמוך - Rocabella Santorini. או Ilioperato Hotel עם חניה במרחק של 250 מטר אבל מלון מדהים. Kasimatis by La Perla, Afroessa. בחלק מהמלונות באזור הזה רואים את הים גם ממערב וגם ממזרח וכמובן שהנופים המשמעותיים הם בצד המערבי.
 
שדה התעופה נמצא במרכז האי בחלק המזרחי ביותר שלו ובגובה פני הים בערך ואילו אזור המלונות שציינתי כאן נמצא מעט צפונית לעיירה המדהימה Imerovigli – בעצם יש כאן עוד לא מעט עיירות מדהימות ואפילו יותר מדהימות, אז כדאי להתחיל להתרגל לצמד המילים " מקום מהמם" הם יחזרו הרבה במסלול על האי סנטוריני... J המלונות גם נמצאים על שפת מצוק שגובהו סביב 300 מטרים באזור הזה.
גם אם הגעתם למלון שלכם מוקדם לפני שהחדרים שלכם מוכנים בד"כ יציעו לכם קפה או כוס יין אופיינית למקום וזה הזמן לשבת אל מול הנוף המדהים שפרוש לפניכם עם הכחול עמוק של צבע מי הים...הבתים הלבנים על שפת המצוק כמעט לכל אורך 30 הק"מ שלו מצפון לדרום על האי הראשי של קבוצת האיים הללו של ארכיפלג סנטוריני ,פה ושם יבצבצו כיפות כחולות מעל לבתים הלבנים, לפעמים תראו גם צבעים אחרים אבל הלבן והכחול הם השליטים ללא עוררין. הבתים בנויים על שפת מצוק אדום שחור כאשר מימין בצפון האי הראשי הנושא את השם תירה  (Θήρα) (אבל הרוב כמובן קוראים לאי סנטוריני)....יש את העיירה איה – Oia והיא מוקד עלייה לרגל בעיקר בשביל להיות כאן בשקיעה ועל זה נרחיב בהמשך הפרק הזה. מצד דרום לנו סביר להניח שצוק Skaros Rock יסתיר לנו את הקצה הדרומי של האי עם אזור הנושא את השם : Akrotiri Lighthouse. ממול ניראה את האי תירסיה (Θηρασία השני בגודלו בקבוצת האיים של סנטוריני והוא אף מיושב ובו גם נמצאת כנסיית Saint Irene לה מיוחס הכבוד להיות מקור השם סנטוריני. מצד שמאל וממש באמצע הקלדרה נמצאים להם האיים שנבנו כתוצאה מהפעילות הוולקנית של המקום והם : נאה קמני Νέα Καμένη – ופירושו האי השרוף החדש והאי פלאה קמני  Παλαιά Καμένη – ופירושו האי השרוף הישן. כמו כן יש את האי הלבן אספרוניסי Ασπρόνησι –ועוד כמה סלעים גדולים אך מרוחקים מהמעגל המייצג את לוע הר הגעש או הקלדרה והנושאים את השם איי כריסטיאנה Χριστιανά . קבוצת האיים של סנטוריני היא כמובן חלק מקבוצת איים יווניים נבחרת הלוא הם האיים הקיקילאדים.     העיירה הגבוהה דרומית לנו היא Imerovigli והצוק הנושא את השם - Skaros Rock הבולט לים ממערב לה מסתירים לנו את עיר הבירה פירה המרהיבה של האי ששוכנת מעבר אליהם.

נופי סנטוריני

אז עכשיו אחרי שהתרשמנו ממכת הנוף שקיבלה את פנינו בהגיענו למלון, אנחנו מוכנים ולהתחיל לתור את האי לא לפני שנפתח את הביקור שלנו בארוחה יוונית אופיינית לאי יווני במסעדה יוונית בחוף מדהים יווני עם אוכל מומלץ.  אני מתכוון למסעדה To Limanaki השוכנת לה בחוף- Vourvoulos Beach בצד המזרחי של האי...הכוונה לא להעמיס יתר על המידה את היום הזה אבל עדיין לנצל את הזמן בצורה טובה.
בכל הימים כשאתם יוצאים לטייל תמיד תיקחו איתכם מגבות ובגדי ים ובכלל את הציוד שצריך כאשר שוהים בחוף..זאת היות והמסלולים כוללים תמיד חופים מדהימים שיביאו לכם חשק אדיר לשבת בהם.

הדרך מהמלון Xenones Filotera אל המסעדה במרחק של 7.8 ק"מ וזמן נסיעה של 14 דקות. נצפין על הכביש המערבי הראשי של האי עד שנגיע לצומת שימינה יש את השלט לכיוון klompus  כביש זה יוריד אותנו לכביש הראשי המזרחי של האי... 2 הכבישים שציינתי כראשיים הם נתיבי התחבורה הראשית (גם היחידים באזור הזה של האי) בתנועה בין מרכז האי לחלקו הצפוני... לא לצפות למהירות המותרת מ 60 ברוב חלקי האי. הכביש שיורד הוא כביש צר מאוד וחלקים ממנו די תלולים מה שמחייב נסיעה זהירה ואחראית. ככלל כל כבישי האי צרים עם סיבובים לא נעימים ושדה ראייה מוגבל ועליכם לנהוג במשנה זהירות בכל רחבי האי. בהרבה מקומות הרשויות משתמשות בשרידי רכבים מתאונות שקרו במקום כדי להרתיע את הנוהגים. על הכביש הראשי נדרים ונכנס לכיוון Vourvoulos Beach לפי השילוט ולפי המפה המצ"ב .לפני שמגיעים למקום הכביש עושה סיבוב ימינה. בינות לעצים יתגלה לכם חוף הים  היפה...אתם ממשיכים לנסוע עד אשר תגיעו אל מול המסעדה שאחריה יש נמל דייגים קטן ולא מרשים במיוחד ובצמוד לו גם רחבה להחנות את הרכב. החוף מול המסעדה הוא כבר סיפור אחר... חוף מרשים ורומנטי עם כמה מיטות שיזוף ושמשיות העשויות ענפי תמרים האופייניות לאזור. למסעדה יש את החלק בתוך המבנה הצבוע לבן וחלק פשוט אך נפלא, ממש על החוף. על פני משטח עץ ניצבת לה שורת שולחנות קטנה עם כסאות וסככה להצל על הסועדים. אחד מהמקומות האהובים עלי למרות שלקראת ימי סוף העונה אתם עשויים למצוא את עצמכם מעט מאוכזבים היות וחלקים לא קטנים של התפריט של המסעדה כבר לא מגישים אותו... ובזאת נתקלנו ביותר ממסעדה אחת , זאת מהחשש של המסעדות להיתקע עם חומרי המזון ללא רוכש...למשל מוסקה יוונית לא הצלחתי לאכול באף מסעדה בסנטוריני בשבוע האחרון של העונה.

נופי סנטוריני

מסעדת To Limanaki ממש נחמדה ומומלצת על ידי לא מעט תיירים שביקרו בה יותר מפעם אחת מה שאומר את הכל...שירות אדיב אוכל מצויין מחירים בהחלט סבירים ואפילו שווה להעז ולבקש מהמלצר טיפים על מה לקחת.
חוף הים Vourvoulos Beach בדומה לרוב חופי האי עשוי מחלוקי בזלת שחורים ודי גדולים שלא תמיד נחמד ללכת עליהם יחפים. גם לא נעים בכפות הרגליים וגם בשל הצבע השחור הם מגיעים לטמ"פ גבוהות שישרפו לכם את כפות רגליכם. J
אם אתם מחפשים קצת בדידות אזי מעט צפונית למסעדה בהמשכו של החוף יש חוף נוסף הנושא את השם Paralia Vourvoulos עם שירותים אבל אין תעודת אחריות על הניקיון...
כאן כבר הייתי ממליץ אחרי הארוחה להצפין צפונה לכיוון העיירה המדהימה איה –   Oia שאליה נגיע במסלול מס 2 - כאשר הדרך מזמנת לנו כמה חופים נפלאים ביניהם Pori Beach שהכביש עובר ממש בצמוד אליו.
כאשר אתם מצפינים תעברו ליד מלון מעניין Windmill Villas השוכן כ 3.2 ק"מ צפונה למסעדה...כשמו כן הוא. זהו מלון שהחדרים שלו הם בתוך מבנים שנבנו בצורה של תחנות הקמח המסורתיות שהיו נהוגות בעבר באיים היווניים.. כל תחנה עם חלונות בצבעי פסטל משלה על מורדות ההר..בהחלט תמונה מצוינת..לשים לב איפה אתם עוצרים בשביל לצלם.

נופי סנטוריני

החוף שבעייני הוא הכי מעניין ואטרקטיבי הוא החוף המבודד של Cape Columbo. זהו חוף שכדי להגיע אליו תצטרכו לרדת בשבילים דרך הגבעות הסמוכות לחוף. beach הינו חוף עם חול שחור גס למדי עם נוף דרמטי של המצוק השחור בנקודה הדרומית של החוף...יחסית החוף צר בין המצוק שמלווה אותו לכל אורכו ועד מי הים.    

נופי סנטוריני  

את החנייה והירידה לחוף שהיא לא מסומנת תעשו אחרי שאתם עוברים את Soulis Apartments בכ 400 מטר בצד הימני של הכביש שם תמצאו אזור נוח לחנייה ומשם גם ניתן להמשיך עם השביל שיוריד אתכם בינות גבעות הסלע המקומי שמזכיר כורכר אבל זה למעשה Limestone , השבילים יורידו אתכם בסופו של דבר אל החוף. יש מקומות על מצוקי ה- Limestone הצהבהבים שממש משקיפים בניצב ומגובה של כ 20 30 מטרים על חוף צר ושחור שכל רוחבו הוא מטרים בודדים מה שעושה את החוף גם נחשק לרדת אליו גם פראי וגם אטרקטיבי לצילומים יפים.
אחרי שירדתם לקו המים אם תדרימו על החול השחור ולא הכי נעים לכפות רגלינו העדינות, תוכלו להגיע עד אל Cape Columbo שהוא קיר החוסם את אפשרות ההתקדמות דרומה. כדאי לדעת ש Columbo beach -   נחשב גם לחוף רחצה בעירום של האי אז לא להתפלא אם תמצאו כאן זוגות או בודדים ,גברים או נשים נטולי בגדים לחלוטין.

המסלול ממסעדת To Limanaki ועד לחנייה בשביל Columbo beach  18.7 ק"מ של דרך
המרחקים בסנטוריני לא גדולים אבל בשל מהירות מוגבלת ולפעמים צפיפות כלי רכב בעיקר במרכז האי ובעיר פירה עשוייה נסיעה קצרה לקחת הרבה יותר זמן מהרגיל.
אחרי החוף כפי שציינו במבוא וכיאה לאי שאחת הגאוות הגדולות שלו היא ייצור היין אנחנו ניסע אל יקב נחמד כדי לעשות טעימת יין. לא צריך סיור מאורגן שעלותו יכולה להיות לא זולה ויש אין סוף של אפשרויות. כאן אנחנו נעשה סיור בכוחות עצמנו, ליקב עם טעימות יין - מומלץ.
ההמלצה היא על יקב הנושא את השם Canava Roussos השוכן בעיירה Exo Gonia במבואות עיירת החוף Kamari ואשר לידו יש גם את Open Air Cinema Kamari שהוא אחת מהאטרקציות המובילות של המקום כך שההגעה לאזור של Kamari משתלב לנו יפה . גם יקב וטעימות יין וגם סרט בתיאטרון פתוח.
כדי להגיע אל CANAVA ROUSSOS winery אנחנו מדרימים על הכביש הראשי המערבי של האי 12.5 ק"מ עם זמן מוערך של 15 דקות.
מצ"ב לינק למסלול ולמיקום היקב: 
מסלול אל CANAVA ROUSSOS winery

קצת על גפנים, יין , והיקב בו נבקר

אם אתם מתכוונים לבקר ביקב אזי אני מממליץ בחום לקרוא את המידע בנושא. ההנאה שלכם מהביקור ביקב תהיה גדולה יותר היות ותדעו יותר.
יין מיוצר בסנטוריני כבר כמה אלפי שנים כמו בכל ארצות הים התיכון בהן גידול הגפנים היה נפוץ. אך הפריצה של היין המקומי התרחשה באותן השנים שממלכת וונציה שלטה במקום. כיאה לממלכה שעיקר עיסוקה הוא במסחר, היין היה בהחלט מוצר ששווה להשקיע בשיווק שלו וכך שם היין של סנטוריני הלך ותפס את מקומו בשורה הראשונה של יינות איכותיים בעולם הישן של ימי הביניים. אפילו שמות ליינות נתנו הוונציאנים עם קריצה לכיוון השמות האיטלקים. בסנטוריני יין נקרא למשל Vinsanto בזמן שבאיטליה הוא נקרא Vin Santo. בעצם העובדה שבשל גידול גפנים ייחודיות למקום, סנטוריני הפך להיות אזור של ייצור יין מהמשובחים בעולם... תעשיית היין כאן מבוססת על זן הענבים המקומי- האסירטיקו, יחד עם אתירי ואידאני  (שני זנים האופייניים לאיים היווניים) המשלימים את מגוון הגפנים לתעשיית היין המשובחת של סנטוריני. את ענבי היין בסנטוריני מגדלים ללא השקיה מסודרת. הגפנים מקבלות את כל הדרוש להם מאותם משקעים שכן יורדים לאורך השנה וכמובן מהלחות הגבוהה של המקום מהעובדה שמדובר באי. חקלאות זאת נטולת השקיה מסודרת נושאת את השם חקלאות יבשה בדומה לחקלאות הבעל בארצנו. הגפנים בסנטוריני גדלות שרועות על האדמה והענבים אחרי הבציר נשארים להתייבש בשטח תחת קרני השמש הקופחות. גם העובדה שאדמת האי היא וולקנית עשירה במינרלים רבים מה שמעשיר באופן ישיר את איכות הגפנים המקומיים ומעניק להם טעם ייחודי. האדמה הוולקנית של סנטוריני בנוייה מלבה, אפר וולקני, ופומיס שהוא אבן ספוג. שכבות גיר, סיליקה, ברזל ונחושת .

 

נופי סנטוריני

כבר מלפני  -40003500 שנה עשו יין בסנטוריני. כל העבודה סביב הגפנים נעשית ברובה באופן ידני.שתילה,גיזום,בציר-הכול באופן ידני....החקלאים בנו טרסות או בשפה המקומית -  “pezoules” מאבני הלבה כדי לייצר אזורי גידול נוחים לגפנים. כדי להגן על הענבים מפני פגעי הטבע בזמן גידול הגפנים מגלגלים החקלאים את שריגי הענבים בצורת סליל תיל מגולגל המכונה בשפת המקום - “kouloura”. כך למעשה יוצרים מעין ערסל או סלסלה המגנה על הענבים בעיקר על קליפתם העדינה מפני פגיעת גרגרי חול המוסעים על ידי הרוחות החזקות של האי.  טכניקת גידול ענבים זו, המותאמת אל המערכת האקולוגית הלא קלה של סנטוריני, עם נוהלי טיפוח העונים על עקרונות ביולוגיים, מבטיחה במשך שנים גפנים איכותיות ויבול יפה.
כיום, הכרמים של סנטוריני הם בשטח של כ- 1200 דונם של כרמים בבעלות משפחתית באזורים של אדמה חולית וולקנית פוריה הנושאת את השם : 'Aspa'
בשל הייחודיות של מרקם הקרקע,תנאי מזג האוויר המקומיים מיעוט המשקעים ולחות גבוהה יחד עם זני הגפנים של סנטוריני  וצורת הגידול המיוחדת. יינות סנטוריני קיבלו את הגנת האיחוד האירופי עם התו PDO Protected designation of origin - PDO (מוגן ייעוד מוצא) הוא אישור המשמש את האיחוד האירופי כדי לזהות, לקדם ולהגן על שם של מוצר או מזון חקלאי איכותי. למעשה זאת הגנה על תוצרת כדי שלא ישתמשו בשמות המוצרים המקומיים. בדומה לתג מוצר.מוצר שקיבל PDO יהיה ידוע באיכות הגבוהה שלו עם יכולת מעקב תמידי לוודא שהאיכות אכן נשמרת. מבין היינות הידועים ביותר של האי מגיעים הניקרטרי המסורתי, ווינסנטו.

נופי סנטוריני נופי סנטוריני

ללא ספק שעונת הבציר היא התקופה היפה בה אוספים את הענבים שהושארו להתייבש במקומם לתוך סלי נצרים גדולים המובאים אל גת הכבישה או הדריכה של הענבים וכל החלק החקלאי של האי מלא בפעילות סביב הנושא.
היין הרשמי של האי הוא יין וינסנטו שבאופן טבעי הוא יין לבן מתוק מענבים מיובשים בשמש והוא כפי שכבר צויין PDO ייעוד מוגן של מוצא סנטוריני.
את היין עושים מהזנים ובאחוזים : 85% אסירטיקו, 15% איידני. אחרי הבציר משאירים את הענבים לייבוש בשמש למשך 6-8 ימים. ואז אוספים ומביאים לכבישה, ומשאירים לתסיסה איטית למשך 40 - 60 יום. מכאן מעבירים לחביות עץ אלון צרפתי שם היין יעבור במשך 36 חודשים תהליך של הזדקנות.וכדאי לדעת שתהליך ההזדקנות ממשיך גם בבקבוק.

היקב

עכשיו שיש לנו ממש מעט רקע בנושא גידול גפנים וייצור יין בסנטוריני נגיע אל CANAVA ROUSSOS. נחנה בחניה הגדולה אשר בכניסה וניכנס למקום.בו נעשה גם טעימות של יין, וגם נבקר ונתרשם מהיקב הישן שהיה במקום, ולאחרונה גם עושים כאן את מה שהיקב קורא לו: "ערבי סנטוריני " שכל אחד מהם מוקדש לדגימה נרחבת יותר של היינות שמיוצרים במקום, ומוגש עם בחירות משלימות מהתפריט המסורתי של המקום. כדאי לדעת שמצוין בפרסום של היקב שלעתים יש כאן גם מופעי תיאטרון, קונצרטים ותערוכות. אז כדאי לשאול מתי זה קורא אם בכלל. בהחלט יכול להיות חוויה נעימה.
יקב קנבה רוסוס- CANAVA ROUSSOS נחשב לעתיק ביותר בסנטוריני עוד משנת 1836. זהו יקב משפחתי העובר מדור לדור ואשר ממשיכים את המסורת של גידול גפנים וייצור יין איכותי במשך עשרות בשנים מה שלטענתם מביא את ייצור היין שלהם כמעשה אומנות לכל דבר. הזנים הגדלים הם בעיקר הלבנים: אסירטיקו, אתירי ואיידני. הזנים השחורים המעובדים הם  Mavrathiro, Mavrotragano ו- Mandilaria.
 
 ביקב מייצרים 7 יינות עם השמות :,
Santorini Roussos, Nykteri Roussos, Rivari Roussos, Caldera Roussos, Athiri Roussos,   
Mavranthiro Roussos and Nama Roussos.

נופי סנטורינינופי סנטורינינופי סנטוריני

 
אחרי שתיכנסו תבחרו מהתפריט את אפשרות הטעימות שלכם. שהיא מאופיינת במספר היינות שתטעמו, וגודל הכוסות. תקשיבו להסבר המקומי במיוחד אם זו לכם טעימת היין הראשונה שלכם אי פעם. אם יש יין שמצא חן בעיניכם לסמן אותו היטב כי אפשר להתבלבל בקלות. מציע לכם לפני שהתיישבתם לעשות סיור במתקני היקב ההיסטוריים שבמקום מה שיקח לכם לא יותר מ15 דקות אבל בהחלט מכניס לאווירה, ואז לשבת ולהזמין. תקבלו קרטון לבן עליו תשימו את כוסיות היין שתקבלו ולכל כוס עם סוג היין, יש את שם היין כך שאם יש יין שהיה לכם טוב...תדעו מי הוא. אנחנו בחרנו ללא צל של ספק את REDS MAVRATHIRO שאחר כך גם התברר כיין הכי פופולארי של היקב. היה נחמד להרגיש כאילו אנחנו מבינים גדולים ביין.
המקום ממש נעים ונחמד ולא כל כך תרצו ללכת, כשאנחנו היינו אחה"צ לא היו במקום שום סיורי טעימות מה גם שבאוקטובר זו סוף העונה כך שניראה שהשעות הללו בתקופה הזאת הם העיתוי הטוב ביותר. בניגוד ללא מעט יקבים הגם שנמצאים במיקום מדהים אבל התחושה של להיות בהם היא מסחרית מאוד...כאן ההרגשה הזאת מאוד שונה והקבלת פנים היא לבבית ונעימה. עם הסבר מצוין והרגשה שאתה באמת במקום הנכון. ללא ספק אחד הדברים הנחמדים שאנחנו חווינו על האי.
להשלמת התואר שלנו ביין הנה עוד כמה מושגים מקומיים הקשורים לנושא:
Afla הצינור מהמכבש שדרכו מוזרם התירוש אל ה- Lino שהם בורות איסוף התירוש הממוקמים קרוב למכבש 
Asyrtiko, Athiri, Aidani שלושת סוגי הגפנים העיקריות בסנטוריני
Ferendini הסכין שאיתו בוצרים את הענבים
Kofini סל נצרים ארוג עם שתי ידיות צד המשמשות לאיסוף והובלת ענבים ועגבניות.
 
Lino בורות תת קרקעיים ליד המכבש בהם נאסף הנוזל ומועבר לחביות.
 
Manggano מכבש עץ אנכי מסורתי
 
Traventzo  העמסה של חביות היין על הספינות
 
Vedema תקופת הקטיף וייצור היין, החל באוגוסט והסתיימה בסביבות אוקטובר
 
Vinsanto השם המסורתי והמשמעותי מבחינה היסטורית שניתן ליינות המתוקים מענבים מיובשים בשמש עם הכינוי סנטוריני. הענבים המייצרים יין זה הם זני אסירטיקו, אתירי ואיידני ​​מהאיים טהירה ותירסיה. (וין סנטו אריני)

 נופי סנטוריני

 
בקבוקי היין מסוג REDS MAVRATHIRO שרכשנו כאן, אחד שימש אותנו במלון מול השקיעה ועוד 2 שנותרו חיש מהר נשתו בבית...יין מעולה.
לחובבי הבירה כדאי לדעת שממש בסמוך יש גם מבשלת בירה - Santorini Brewing Company -הנחשבת ומומלצת אבל לא הייתי מערבב את 2 הדברים ביחד ואנחנו נשאיר לנו את האפשרות לשלב ביקור במבשלת הבירה במסלול ביום אחר.
 
כאשר אנחנו מסיימים את מסע הטעימות שלנו ואם בא לנו לראות סרט שמתחיל בשעה 21:00 אזי אחת האטרקציות של סנטוריני היא: Open Air Cinema Kamari ששוכן לא רחוק מהיקב מהלך של 1.4 ק"מ בלבד. הדלתות נפתחות בשעה 20:30 לא ניתן לעשות הזמנות מראש והביקוש גדול.
זאת בהחלט אפשרות לסיום יום אמנם קצר אך בהחלט עמוס. כמובן שאת הסרט אפשר לשלב בכל יום אחר במהלך שהותכם ולנסות גם לבחור איזה סרט לראות למרות שכאן המסמר לדעתי היא האווירה והמקום.
בדומה לתיאטראות היווניים עתיקים שהיו תחת כיפת השמיים כך גם אולם הקולנוע הפתוח שנמצא בקאמרי. איך אומרים? ההיסטוריה חוזרת. סוג חדש של בידור אנחנו מכירים אותו מימים עברו כאשר בתל אביב היה הדרייב אין רק שבו ראית הסרט מתוך הרכב...זאת אם באמת באת לראות סרט ולא למטרה אחרת... האולמות הפתוחים לקהל כבר חייבו תיכנון מתאים שכלל מספיק מקום לקהל עם מתקני נוחות כמו שירותים,בר עם כיבוד וכמובן את חדר ההקרנה. כיאה למוצר תרבות הפופולארי בעולם שתפס בכל העולם כולל את היוונים, וכך בשנת 1987 נפתח לו האולם הפתוח המקומי שלפי ההצהרות שלו מגדיר את ערבי ההקרנה כערבים ייחודיים בסביבה אידיאלית.
כנראה שהדברים אכן נכונים והעובדה שהכרטיסים לכניסה נחטפים כלחמניות טריות....והקולנוע של סנטריני אף זכה להיכלל בין עשרת בתי הקולנוע הפתוחים הטובים בעולם.

נופי סנטוריני

 
OPEN AIR CINEMA KAMARI (סינקמארי) ממוקם בכניסה לעיירה קאמארי בכביש הראשי לעיירה פירה. יש תחנת אוטובוס ממש מעבר לכניסה לקולנוע. פתוח מחודש מאי ועד אוקטובר. דמי הכניסה הם 8 יורו.(משתנה) בר מלא עם קוקטיילים שהמומלצים ביניהם הם : דוויקירי ומוחיטו. בירה ויין מקומיים- איך אפשר בכלל בלי? כיבוד, גלידה וחטיפים. הסרטים בדיבוב אנגלי או מקור אנגלי ואם אתם קוראי יוונית אז הרווחתם- יש כתוביות יווניות. דלתות המקום נפתחות בשעה 20.30 והסרט מתחיל בשעה 21.30.
מה עוד יש לנו לשתף כאן?? כדאי להביא משהו עליון שיהיה איתכם היות ולפעמים קריר בערבים במקום הפתוח.. יש הפסקה כך שתוכלו לנשנש משהו למרות שגם אם בא לכם במהלך ההקרנה ישמחו להביא לכם למקום בלי שתצטרכו לקום ממקומכם. אם יש משהו לפגם הוא שיש מצב למעשנים ליידכם... זה לא כיף למי שלא מעשן.
מומלץ מאוד ולהגיע מוקדם כדי להצליח לקנות כרטיסים במיקום טוב.
אחרי הסרט חוזרים כמובן למלון.

 
מפת הדרך מהיקב לקולנוע ומשם למלון 13.2 ק"מ
 

מפת הדרך של כל היום  45 ק"מ
 

כאן מסתיים מסלול מס' 1

 

 
השימוש בכל המידע שמופיע כאן ובמסלולים המתוארים בהמשך הוא על אחריות המטייל בלבד.
אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן המסלול בלא קבלת הסכמתו של דוידי קליר בכתב ומראש.
דוידי קליר אינו אחראי בשום מקרה ואופן לשימוש שנעשה במידע המצוי במסלול המתואר בהמשך.
דוידי קליר לא יהיה אחראי לשום נזק ישיר או עקיף, כספי או אחר, שייגרם למשתמש במסלול המוצע
.
2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר