דוידי קליר- מסלולי טיול - סנטוריני
Booking.com
Booking.com
דוידי קליר - מסלולי טיול
לחץ

2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר 

מתכננים טיול? טיילתם כבר?
השתמשתם במסלול? עזר לכם בתכנון? 
נשמח שתשתפו ותשתתפו איתנו גם בתגובה וגם
בעלויות האתר כדי לשמור
לפתח ולהגדיל אותו.
כל השתתפות תתקבל בברכה
ניתן באמצעות אפליקציית ביט
 

----------------------------
מעוניינים בתכנון מסלול  מותאם אישית לסנטוריני?
----------------------------
מעוניינים לרכוש את 
 המסלול המלא להדפסה אצלכם
תמורת 100 ש"ח
 צרו קשר בתיבת-צור קשר
או בטלפון:0547411949 - דוידי
קבלו את המסלולים למייל
בפורמט PDF כולל אישור להדפסה
אפשרות לתשלום באמצעות
אפליקציית ביט

למספר 0547411949
דוידי קליר

סנטוריני - מבוא

אי קטן ומטריף ככה אני מכנה את המקום הזה שמכל הטיולים שלי ברחבי העולם הוא היחידי שהצליח להוציא ממני" וואווו" גדול באותו הרגע שהקלדרה (לוע הר הגעש) הכחולה של צבע הים עם הבתים הצבועים לבן וחלונות צבועים בעיקר בכחול על שפת מצוק הבזלת האדום נגלו לעיני. יופי שגם התמונות שמופיעות כאן קצת קשה להן להמחיש אותו. כמה שהאי קטן בגודלו ככה הפופולאריות שלו עצומה. סנטוריני הוא האי הגדול ביותר של ארכיפלג מעגלי בקבוצת האיים הקיקליאדית והכוללת את האיים שהעיקריים ביניהם הם: סנטוריני ת'רסיה, המיושבים, ואת האיים Nea Kameni, Palaia Kameni, Aspronisi הלא מיושבים.
כפי שכבר ניתן להבין מעצם העובדה שהאי מורכב משרידים של הר געש קדום שהתפוצץ לו, אזי האי היה אתר של אחת ההתפרצויות הגעשיות הגדולות בהיסטוריה המתועדת: ההתפרצות המינואית , שהתרחשה לפני כ- 3,600 ואשר מייחסים לה כמה השערות מעניינות – הראשונה שההתפרצות חיסלה את התרבות המינואית העשירה שהייתה בעיקר באי כרתים -110 ק"מ מדרום לסנטוריני, השנייה שההתפרצות הזאת היא אשר שיקעה את העיר אטלנטיס..והשלישית אפילו נקשרת ליציאת בני ישראל ממצרים והמעבר שלהם בים סוף, שההתפרצות יצרה צונאמי ואחד הסממנים הראשוניים לצונאמי הוא נסיגת פני המים....בדיוק כשבני ישראל באו לחצות...והמים חזרו למקומם בדיוק כשהמצרים היו באמצע הים....
מקור השם סנטוריני ולטעמי הוא המתאים ביותר- הוא השם סטרונגילי, שפירושו עגול ביוונית,  וזה בהחלט תואם את הצורה של האי שרואים שמה שנשאר ממנו הוא בהחלט חלק של עיגול המייצג את לוע הר הגעש כשהיה שלם. שמות נוספים של האי היו – קלייסטה ((Kallístē, - היפה ביותר על יופיו הנדיר של המקום...שם אחר ודי מתאים הוא על שם הקפלה - St. Irene באי השכן ת'רסיה שיש אומרים שהוא הבסיס לשם סנטוריני ואשר הייתה הפטרונית של הוונציאנים ששלטו במקום במאה השלוש עשרה.

החלטתם לנסוע אל סנטוריני??? ההמלצה הראשונה בשבילכם היא לחשוב איפה אתם רוצים לשהות באי.... התשובה שלי לסוגיה הזאת היא ללכת על המקום בו אתם רואים את הנופים המדהימים של האי גם מבלי להתרוצץ ולחפש אותם...
אז נכון שמלון עם הנופים המיוחדים של האי לרוב יהיה יקר ואפילו בהרבה אבל התמורה והיופי בהחלט שווים את המאמץ.
זהו אחד מהמקומות הבודדים שאני ממליץ לקחת מלון עם עלות יקרה יותר השוכן בצד המערבי של האי לשפת הקלדרה (לוע הר הגעש השקוע בים) שממנו תוכלו לשבת בשעת השקיעה עם כוס יין ביד..רגל על רגל...וחיוך בלתי ניתן למחיקה...
כל מלון הצופה אל הקלדרה הוא טוב...וכמה שיותר על שפת המצוק הרי זה משובח... ההמלצה שלי ללכת על המלונות שנמצאים באזור של Imerovigli – האזור הגבוה ביותר באי בקו החוף המערבי 300 מטר של מצוק צבעוני בגווני אדום חום הנופל באחת אל ים כחול..... ו....כדאי לבחור מלון שחוות בדעת שלו הן טובות ושלא יהיו מעט מדי חוות דעת.
חשוב ביותר :   כאשר בוחרים מלון וודאו היטב שיש לו חנייה. חנייה המשמעות שלה היא שאתם מגיעים עם רכב עד המלון ולא מגלים לפתע שאתם צריכים לטפס או לרדת כמות אינסופית של מדרגות כדי להגיע אל המלון ושלא נדבר על המזוודות שאיתכם J
לרבים מאיתנו חופשה בסנטוריני מצטיירת כחופשה  של בטן גב.אז זהו שלא!! נכון שהאי ממש קטן עם מידות של 30 ק"מ אורך מצפון לדרום וכ- 10  ק"מ רוחב מערב למזרח. אבל כמות המקומות לבקר בהן ומה יש לעשות היא ממש גדולה כך שאתם תמצאו את עצמכם עם ממש אבל ממש הרבה מה לעשות..והאמינו לי שכדאי לנצל זאת במקום לשכב על החוף....את זה תשאירו לאי אחר או לפרקי זמן קצובים במסגרת הטיול הכולל באי.
 
 אחרי מאורעות המרמרה האיים היווניים החליפו בשמחה את רצועת הריוויירה התורכית אצלנו המטיילים /הנופשים הישראלים. במיוחד שהתקופה של שפל כלכלי כבד ביוון גרמה לירידת מחירים די משמעותית (למרות שאת סנטוריני ומיקונוס הייתי מחריג לעניין המחירים הזולים)......והנהירה אל האיים המקסימים הללו גדלה. גם לפני כן היוו האיים היווניים יעד אהוב על ישראלים רבים. המפרצים הכחולים,הבתים הצבועים לבן וכחול,האוכל היווני,והמוסיקה היוונית היוו גורם אשר משך את הישראלים תמיד.ואם המחירים סבירים אז על אחת כמה וכמה.
לעומת מסלולים רבים אחרים טיול לסנטוריני כמו לאי רודוס שגם אליו יש מסלול יפה באתר, אינו מצריך יותר מדי "חפירה" ב..איך ואיפה לטייל. צריך להחליט שנוסעים..להזמין טיסות ומלון בין אם בחבילה סגורה או טיסה בנפרד ומלון בנפרד מה שהרבה פעמים מאפשר לכם יותר אפשרויות בחירה מאשר בחבילה סגורה שם ההיצע נמוך בהרבה. אבל עדיין כדאי קצת לדעת מה יש לאי להציע ומה לעשות ובעמודים הבאים יש לכם בהחלט תשובה מצוינת שתחסוך לכם זמן.

אז אם אתם נוסעים לסנטוריני לחופשת בטן גב מומלץ לכם לפחות 3 ימים לקחת רכב   (המחירים ממש זולים אם מזמינים מראש) ולטייל באי ולהגיע לפינות חמד בהחלט יפות ושוות שיש לאי להציע. אישית ממליץ לכם לקחת רכב שכור לכל השהות שלכם באי.
סנטוריני הוא בהחלט מקום שאפשר לשלב בו חופשה של גם וגם. גם להתפנק בבריכה של מלון עם נופים מטורפים של לוע הר הגעש השקוע בים כמה שעות ביום... וגם לטייל בחלקו האחר של היום ולשלב חופים מקסימים,עיירות עם נופים מרשימים, במיוחד אם ועם התכנון מביא אתכם אל המקום בשעת השקיעה. שקיעות השמש בסנטוריני הן מהמרשימות ביותר בעולם כולו ומהוות אטרקציה אהובה על רבים. בהחלט מתאים לאוהבי הרומנטיקה שבין המטיילים.(אחלה מקום להצעת נישואין ( במיוחד פופולארית השקיעה מהעיירה איה בצפון האי.
לטעמי משך הזמן המומלץ לביקור בסנטוריני הם לפחות חמישה לילות ושישה ימים שאותם תוכלו לנצל גם בלהתפנק ליד בריכת המלון (או חוף ים מדהים וכאלו יש לרוב בסנטוריני) וגם לתור את האי.
בעמודים הבאים מתוארים חמישה ימים כאלו המשלבים את האפשרות של חופשה בסנטוריני עם טיולים.
 
מתי מומלץ לנסוע אל סנטוריני???
שאלה מצוינת היות והאי הוא יעד כל כך פופולארי וכמות התיירים שבו בחודשי השיא יולי אוגוסט ממלאת את האי לחלוטין. יותר מ 2 מיליון תיירים לעונה אומר את הכול, כך שאם אתם מתכננים להגיע לאי בתקופה הזאת כדאי לסגור טיסות ומלון לפחות 3 חודשים מראש. לכן החודשים היותר טובים הם מאי וחצי ראשון של יוני, חצי השני של ספטמבר וחודש אוקטובר עד לסיום העונה בחצי השני של אוקטובר.
עונת התיירות בסנטוריני היא מאפריל ועד אמצע אוקטובר שבו כבר המלונות מתחילים להיסגר לתקופת החורף.
סוף ספטמבר תחילת אוקטובר זו התקופה האידיאלית...פחות חם וקצת פחות תיירים...עדיין האי מלא. בשנים האחרונות יותר תיירים מגיעים בחודשי החורף רק שאז אין טיסות ישירות אל האי וההגעה צריכה להיעשות דרך אתונה.
חודשי הקיץ יוני יולי אוגוסט הם חודשים שהטמ"פ גבוהות למדי ולכן עדיף בשולי העונה. כמומן שאם הביקור שלכם מכוון בעיקרו לים וחופים אזי אפריל מאי ואוקטובר עשוי להיות קריר ועד קר.

נופי סנטוריני

 20 עובדות מעניינות שכדאי לדעת על סנטוריני:

 

  1. השם הרשמי של האי – Thira

  2. חופי האי הם לרוב לא נעימים היות ואין בהם חול אלא אבני בזלת קטנות מה שמקנה לחופים צבעים ושמות כמו: החוף האדום, החוף הלבן, החוף השחור....

  3.  בשל גידול גפנים ייחודיות למקום, סנטוריני הפך להיות אזור של ייצור יין מהמשובחים בעולם...כאשר אתם מבקרים באי, ביקור ביקב עם סידרת טעימות יין הוא בגדר חובה. תעשיית היין כאן מבוססת על זן הענבים המקומי-האסירטיקו, ויחד עם שני זנים אגאיים אחרים, אתירי ואידאני המשלימים את הגפנים לתעשיית היין המאוד משובחת של סנטוריני.   מכיוון שכמות המשקעים באי קטנה אומרים שכמות היין גדולה מכמות המים J ענבי היין בסנטוריני מגדלים ללא השקיה מסודרת. הגפנים מקבלות את כל הדרוש להם מהלחות ומאותם משקעים היורדים לאורך השנה. ממוצע הגשמים מאוד אופייני לאזור של הים התיכון והוא עומד על 557 מ"מ גשם לשנה. הגפנים בסנטוריני גדלות שרועות על האדמה והענבים אחרי הבציר נשארים להתייבש בשטח תחת קרני השמש הקופחות.

  4. כדאי לדעת שהר הגעש על האי Nea Kameni במרכז הקלדרה עדיין פעיל ואם תבקרו בו תוכלו עדיין לראות מקומות שהעשן מבצבץ מהן בקטנה, מההר שבשנת 1950 החליט להתפרץ בהתפרצות שהתפרסה על פני כ 3 שבועות ארוכים. כדאי גם לדעת שבמהלך 140 השנים האחרונות האי שילש את גודלו.

  5. בשנת 1956 בחודש יולי פקד את האזור רעש אדמה חזק בעוצמה של 7.7 בסולם ריכטר. מוקד הרעש היה באי אמורגוס צפונית לסנטוריני. גל צונאמי בגובה 30 מטר התרומם כתוצאה מהרעש. האיים אמורגוס וסנטוריני נפגעו קשות מהרעש.

  6. עומק הים במקום מגיע לכ- 400 מטר והמפגש של הלבה או הסלע הפירוקלסטי העשיר בסיליקה שנוצר בהתפרצות, עם מי הים. הביא את החומר הוולקני להתקררות מהירה ולהיווצרות של פומיס –אבן וולקנית נקבובית בעלת משקל סגולי קל אשר מאפשר לחומר הזה לצוף על פני המים. האבנים הללו מאוד שימושיות בתעשיית הקוסמטיקה ביו השימושים של הפומיס ניתן למצוא שפשוף עור יבש, כתוספים לקרמים לטיפוח העור, משחות שיניים למטרת הלבנה, כאבנים לכביסה וליטוש, ועוד. ברמת הגולן יש כמויות גדולות של טוף שמאוד דומה בתכונותיו לפומיס והוא משמש בארץ רבות את תעשיית הגינון.בעבר היו בסנטוריני לא מעט מחצבות שעסקו בכריית הפומיס אולם חציבת הפומיס נאסרה באי בשל הפגיעה בערכי הטבע של המקום.

  7. יש המשערים שהעיר האגדית ששקעה בים- אטלנטיס- מקומה כאן בסנטוריני.

  8. הנקודה הגבוהה באי Moni Profitou Iliou מתרוממת לגובה של 566 מטר מעל פני הים.

    שקיעה בסנטוריני

  9. כאשר יושבים במיסעדה מקומית כדאי להכיר את המושג - Meze או mezzeאו  mɛzeɪוהפרוש שלו במושגים של מסעדות הוא מבחר של מנות קטנות המוגשות כמתאבנים. הדרך הזאת נפוצה גם אצלנו בעיקר במסעדות המזרחיות שבהן מעמיסים על השולחן ממגוון סלטי הבית של המסעדה.

  10. המנה שנחשבת לפופולארית ביותר היא הפאבה או FAVA -  הפאבה בסנטוריני מורכבת מפירה - מחית אפונה יוונית - אפור צהוב המוגש בדרך כלל חם עם שמן זית ולימון ולעיתים גם בצל או צלפים קצוצים.

  11.  במהלך מלחמת העולם השנייה נכבש סנטוריני בשנת 1941 על ידי כוחות איטלקיים

  12.  בשנת 1943 החליפו הגרמנים את האיטלקים.

  13. בשנת 1944 פשטה על חיל המצב הגרמני והאיטלקי שהיה מוצב בסנטוריני יחידת קומנדו בריטית. הגרמנים כפעולת תגמול למען יראו ויראו הוציאו להורג בירייה חמישה מקומיים, כולל ראש העיר. אולם במקביל נאלצו לתגבר את כל האיים עם כוח של כ-4000 חיילים שהיו חסרים בחזיתות אחרות.

  14.  2 מיליון מבקרים באי בעונה מול כ 15 אלף תושבים....בהחלט עמוס מאודדדד

  15.  השלטון הווציאני במקום הביא לכך שבניגוד לכנסיות האורתודוקסיות האופייניות ליוון כאן יש לא מעט כנסיות קתוליות בהתאם לשליטים מוונציה שאף הקימו את כנסיית סנטה איירין שיש אומרים שהיא מקור השם של האי. כמו כן שלטון הוונציאני מתבטא בבנייה של יותר מ -500 מבצרים להגנת האי מפני הפירטים. השלטון הוונציאני במהלך ימי הביניים הוא הגורם העיקרי להפיכת סנטוריני למעצמת יין בעולם.

  16.  שתיים מהההלצות בסנטוריני היא שיש יין יותר ממים  וחמורים יותר מגברים זאת אם כמובן נוציא את התיירים מן המניין.

  17.  סנטוריני הוא אי של מדרגות...הרבה מדרגות ...בעצם מלא מלא מדרגות...אז קחו בחשבון שיש לכם הרבה מדרגות לטפס ולרדת...

  18.  תארו לעצמכם שעד שנות השישים של המאה הקודמת לא היה חשמל בסנטוריני.

  19.  סנטוריני נחשב ליעד שכל המי ומי מבקרים כאן .

    איה-סנטוריני

  20.  ושאלת השאלות : למה הבתים צבועים לבן והחלונות והדלתות צבועים כחול??

          טוב, התשובה לכך לא רק שהיא ארוכה אלא שיש לה כמה תשובות וסיבות שכל אחת מהן היא הגיונית.

         א- כאשר אני נתקלתי לראשונה עם הצבעים הללו היה לי ברור שמקור הכחול הוא נגד עין הרע היות והאמונה הזאת הייתה מושרשת גם בארץ. לכן לי זה היה מאוד מובן הצבע הכחול - כחול-צבע שנחשב מרחיק עין הרע, בתים רבים בתרבויות שונות צובעים דלתות וחלונות הבית בכחול. גם נושא של העין הכחולה נגד העין הרע הוא מאוד פופולארי, וגם החמסות לרוב צבועות בכחול או הרקע שלהן... אז מה יותר ברור מזה?.....ולגבי הלבן לא התאמצתי בזמנו לרדת לשורש העניין.

נופי סנטוריני

            ב- יש מקורות מידע שמציינים את הסיבה לצבעים הללו בנסיבות של פטריוטיזם שהרי כחול לבן מייצגים את צבעי הדגל היווני..... לבן מייצג טוהר, וכחול מסמל את השמיים והים.

         ג-הסיבה הבאה היא מאוד מעניינת... בשנת 1938 התפשטה ביוון מגיפת הכולירע והצבע הלבן נחשב לאנטי בקטריאלי עקב הימצאות הסיד בו...בדומה להגנה על עצים מפני מזיקים... השליט באותה התקופה הוריד צו שהינחה את התושבים לסייד בתיהם בלבן היות ובחומר המשמש לניקוי היה אבן גיר, שנחשבה לחומר חיטוי רב עוצמה, בהתחשב בכך שהשימוש בכלור טרם היה נפוץ.

נופי סנטוריני

 
         ד-במהלך השנים 1967 - 1974, ממשלה צבאית ביססה את כוחה ביוון. והיא קבעה סדר יום פוליטי של הצגת אחידות בכל הנופים. כולל צביעה מחדש של כל הבתים בכחול לבן. בכך החלו העיירות לשקף את צבעי הדגל היווני. באיזשהו שלב נפל למישהו האסימון באטרקטיביות של הצביעה האחידה הזאת ובכוח המשיכה שלה לתיירות המכניסה הון לקופת המדינה והצבעים הללו הפכו להיות הסימן המסחרי של יוון.
           ה- הסיבה הבאה היא פרקטית למדי – מכיוון שצבעי האבן המקומית הם כהים ומתחממים בקלות מה שהופך את
 השהייה בתוכם לבלתי נסבלת ..הצביעה בלבן באה למעשה לקרר את הבתים. לעומת זאת את החלונות והדלתות
            הוא לרוב צובעים בשיירי הצבע שנשאר מצביעת הסירות שלהם. אולם אבל כחול הפך לשכיח ביותר מכיוון שהוא  
            היה זול וזמין. חומר ניקוי בגוון כחול כהה בשם "loulaki", ששימש לשטיפת בגדים, הגיב עם טיח אבן הגיר וכשנפלו
            כמה טבליות לתוכו, הוא צבע את הפיתרון לכחול. זה היה מוצר נפוץ שמרבית משקי הבית השתמשו בו, ומכיוון   
            שהניקוי נעשה אפילו עד שלוש פעמים בשנה, היה לרוב הצבע הכחול לברירת המחדל הזולה ביותר.
         ו - מהר מאוד הפכו הצבעים כחול ולבן לסימן מסחרי של האיים בסוף שנות השישים של המאה הקודמת מה שהזרים כמויות גדולות של  תיירים ואיתם זרם גם מטבע חוץ רב שהעשיר את קופת המדינה.

איה-סנטוריני

      לסיכום נחזור על כמה נקודות חשובות:

  1. לקחת מלון על שפת הקלדרה עם נופים

  2. לוודא שיש חנייה למלון-כך תדעו שאפשר להגיע עם רכב למלון

  3. להשתדל להגיע לסנטוריני בשולי העונה – אז פחות חם ופחות עמוס

  4. כן כדאי לשכור אמצעי תחבורה לכל ימי השהות שלכם בסנטוריני

 

 
השימוש בכל המידע שמופיע כאן ובמסלולים המתוארים בהמשך הוא על אחריות המטייל בלבד.
אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן המסלול בלא קבלת הסכמתו של דוידי קליר בכתב ומראש.
דוידי קליר אינו אחראי בשום מקרה ואופן לשימוש שנעשה במידע המצוי במסלול המתואר בהמשך.
דוידי קליר לא יהיה אחראי לשום נזק ישיר או עקיף, כספי או אחר, שייגרם למשתמש במסלול המוצע
.
2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר