דוידי קליר- מסלולי טיול - איסלנד מסלול 3
Booking.com
Booking.com
דוידי קליר - מסלולי טיול
לחץ

2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר 

איסלנד מסלול 3


מ-  Arnarstapiדרך אתרי חצי האי  Snaefells לינה באיזור Laugarbakki

מפת מסלול מס 3      268 ק"מ בערך.

את היום העמוס שלפנינו נקדיש לפארק של חצי האי Snaefells והאטרקציות  הסובבות אותו. אין בידינו את הזמן לעשות את כולן ולכן מובאות כאן האטרקציות העיקריות –וזו דעתי בלבד.

הפארק הלאומי שוכן בחלקו המערבי של חצי האי Snaefells ומשתרע על 170 קילומטרים רבועים. הוא נוסד ב- 28 ביוני 2001, מטרתו  להגן על  ערכי הטבע הייחודיים של האזור ועל שרידים היסטוריים חשובים.

מטרה נוספת היא להקל על טיולים ברחבי האזור ולהפוך אותה נגישים לאנשים.

הפארק הלאומי Snæfellsnes , הוא הפארק היחידי באיסלנד אשר נמתח לאורך חופי האוקיינוס.

גולת הכותרת של הפארק הוא הקרחון Snöfellsjökul, שניתן לעשות עליו סיורים מודרכים מדי יום –נסיעה על הקרחון עם רכבים מיוחדים,ונסיעה עם אופנועי שלג. לא זול אבל בהחלט חוויה מדהימה.

הקרחון וההר שעליו הוא נמצא נושא את התואר- מלך ההרים האיסלנדי. מתנשא לגובה של 1446 מטר. האמונה הרווחת ששיא ההר נכבש לראשונה בשנת 1754. ההר הוא הר געש פעיל אבל במצב רדום. המכתש בפסגת ההר עומקו 200 מטר והוא מלא בקרח .

במהלך השנים האחרונות כמו כל קרחוני העולם שטח הקרחון הולך ומצטמק וכעת שטח הקרחון עומד סביב 11 קמ"ר בלבד.

מפסגת הקרחון נשקף נוף מרהיב של הפיורדים משני צידי חצי האי, ויש הטוענים שביום עם ראות טובה ניתן אפילו לראות את חופי גרינלנד.

ההר משמש השראה לסופרים ואנשי רוח. ואף שימש כהשראה לסיפרו של ז'ול ורן, "מסע אל בטן האדמה". בו מסופר על מסע לבטן האדמה שאותו עושה המינרלוג הפרופסור אוטו לינדברג עם אחיינו אקסל. ספר הרפתקאות שהקדים את זמנו. הספר יצא לאור בצרפת שנת 1864.אגב  היציאה מבטן האדמה התרחשה דרך הר הגעש סטרומבולי באיטליה.

הקרחון Snöfellsjökul

קרחון Snöfellsjökul

במידה והזמנו טיול או  אופנועי שלג על הקרחון נשלב אותו עם התכנון של המסלול. כדאי לעשות את הקרחון ראשון. ואם לא אז לנסות לעשות את סיור החוף מ- מ Arnarstapi- לכיוון Hellnar.ואח"כ את הקרחון. סביר להניח שאם נעשה את הסיור לקרחון ניאלץ לוותר על חלק מהמסלולים המובאים בהמשך. לא לוותר על הסיור הראשון.

מסלול ההליכה לאורך המצוק מ Arnarstapi- לכיוון Hellnar. מסלול באורך של 2 ק"מ מדהימים. (4 ק"מ אם צריך לעשות הלוך –חזור).

זהו מסלול מישורי אשר ההליכה לאורך המצוקים מקשה עליו במקצת. במהלך הסיור נוכל לחזות בצמחיה העשירה של המקום, לדרוך על הצומח המיוחד שצומח על סלעי הלבה וכשדורכים עליו ההרגשה היא כמו שדורכים על ספוגים. במקום צומחים 11 ממיני השרכים שניתן למצוא ברחבי איסלנד. בסך הכול יש באיסלנד 16 מיני  שרכים.

נוכל לחזות בקשת הסלע הגדולה ושרשרת המצוקים שגלי הים עיצבו בהם צורות ומבנים מיוחדים .אבל ללא ספק גולת הכותרת של הסיור הם אלפי הציפורים המקננות בינות למצוקים הללו. מה שאומר שמשקפת זה לא ברירה אלא חובה.זאת הזדמנות לא חוזרת לחזות בקינון ציפורים ממרחק כה קרוב.

הציפורים הרבות על המצוק

ביולי עוד ניתן לחזות בציפורים ובגוזלים רבים. כמעט כל הבוגרים עם הפנים למצוק כדי להיות בקשר עין תמידי עם הגוזלים שלהם לשם הגנה מטורפים, בדרך כלל ציפורים אחרות.

ליד כל בוגר יעמוד גוזל או שניים. הסלעים לבנים מכמויות הלשלשת העצומות שמייצרים אלפי הציפורים. ומוסיקת הרקע של צווחות ציפורים מלווה את המסלול ומוסיפה לסיור גוון פראי של הטבע. ממש מסיבת טראנס.

אל קצוות המצוקים יש להתקרב בזהירות מרבית, אין שום דבר המהווה חיץ בין קצה המצוק לתהום. וקרו לא מעט אסונות. אם אתם עם ילדים מישנה זהירות.

עם תחילת המסלול או כאשר נרד לכיוון הנמל ב-Arnarstapi עומד פסל בולט וגדול שאי אפשר לפספס. זהו הפסל לזכרו של- Bárður.

כמה מילים על הסאגה שקשורה ב- Bárður.

הסיפור מתרחש באזור סביב Arnarstapi  ו- Hellnar.ומקומות רבים באזור נקראים ומשויכים לסאגה על Bárður.

Bárður  שהיה חצי אדם וחצי טרול בנה לעצמו חווה באזור Laugarbrekka. אחיו Þorkell,

גר לא רחוק ממנו ב- Arnarstapi. ל- Bárður היו שתי בנות איתן חי בחווה. על בנותיו נאמר שהיו בעלות גזרה נאה ויפות מראה.

לאחיו היו שני בנים עם השמות  Rauðfeldur  ו- . Sölviיום אחד בזמן ש Bárður-הלך לתפוס אמבטיה. ב- Bárðarlaug pool. שיחקו בני הדודים ליד שפת הים הקפוא. ואז דחף

Rauðfeldur   את Helga בתו הבכורה של Bárður, אל קרחון שצף סמוך לחוף. אותו הקרחון נסחף והגיע עד לחופי גרינלנד כאשר Helga על הקרחון.

בזמן ש- Helga    לא נפגעה מהאירוע, אביה לקח את המקרה באופן קשה והיה ניסער מאוד. הוא דחף את Rauðfeldur לתוך קניון  Rauðfeldargjá. ואת הבן השני של אחיו - .Sölvi הוא דחף מעבר ל-צוק Sölvahamar, ואחרי כן הוא צעד לתוך הקרחון ומאז לא ראו אותו יותר.

את אוצרותיו הרבים הוא שומר ב- Bárðarkista  שהוא הר טוף בצורה של ארון מתים,ורבים מאמינים שעד עצם היום הזה הוא משגיח על האזור.

Bárðarkista הר הטוף

עם גמר המסלול ניסע ל- Hellnar . לצידי הכביש נשים לב לשדות הלבה העצומים שמכוסים באזוב שהוא מאוד אופייני לשדות הלבה, ונותן לסלעים החדים צורה של כדורי צמר ירוקים הממלאים את כל השדה. שימו לב לכבשים הרבות איך שהן מתכרבלות בגומחות בשדות הללו ואחרים באיסלנד .

בכביש היורד לנמל של Hellnar יש מרכז מבקרים של הפארק .זהו מקום בו אפשר לקבל אינפורמציה על הפעילויות ,הטיולים מאורגנים ,מזג האוויר ומקומות לבקר. כמו כן יש במקום אינפורמציה על ההיסטוריה של חצי האי, חיות הבר באזור והגיאולוגיה של האזור.

ללא תשלום. פתוח בקיץ בלבד.

עוד לפני שנגיע למרכז המבקרים נבחין בשלטים המספרים את סיפורו של הפושע שנחשב למתועב ביותר באיסלנד. הימים הם ימים אפלים של סוף המאה ה-16. הסיפור מתחיל בזה שאמו הייתה צמאה לדם אדם עוד בנושאה את Axlar הקטן ברחמה. ואביו אשר רצה לרצותה הקיז מדמו. כך שהטבע המתועב  של Axlar התחיל עוד בטרם נולד. הוא רצח

שלט ההסבר על קורותיו של  Axlar

שמונה עשר בני אדם-גברים נשים ילדים. את הגופות שלהם זרק לאגם. לאחר שנתפס ולפני הוצאתו להורג שברו לו את כל עצמות הגוף.

הקבר שלו נמצא באזור של שרידי חוות Laugarbrekka.

מ- Hellnar נמשיך על כביש 574 מערבה ומייד אחרי כק"מ נבחין באתר וחניה לידו בצד הדרומי של כביש 574.זהו אתר המנציח את Gudrid Thorbjarnardóttir  האישה הראשונה שילדה ביבשת אמריקה עוד בסוף המאה ה-11.  האתר כולל פסל של הגיבורה עם ילד על כתפיה ושלט עם הסיפור.

בסמוך נמצא את Bardarlaug pool. האגם במכתש ששימש כאמבטיה של Bárður.

5  ק"מ יביאו אותנו אל Londrangar basalt cliffs. חנייה בצד שמאל(דרום) של הכביש.

מסלול של 1.6 ק"מ הלוך וחזור למשך של כ-60 דקות. בתחילת הדרך נעבור ליד מקום הנושא את השם .Svalþúfa מקום העשיר בציפורים. לא לשכוח את המשקפת. בהמשך נגיע לשני מצוקים הנישאים מפני הים לגבהים מרשימים של 61 מטר ו-75 מטר.

גם הגבעה של Svalþúfa וגם הצוקים של Londrangar basalt cliffs הם למעשה שרידים של מכתש הר געש קדום שנשחקו במשך השנים ע"י גלי הים.

על המצוק הגבוה טיפסו עוד בשנת 1735. ועל הנמוך טיפסו רק בשנת 1938.

חקלאי הסביבה מעולם לא עיבדו את השדות של גבעת Svalþúfa. היות ולפי האמונה הרווחת במקום השטח שייך ל-"אלפים", יצורים בעלי תכונות על אנושיות.

מתחת לגבעת Svalþúfa.  נמצא את  Thufubjarg cliff. גם מקום זה נקשר לאמונה מקומית אשר מספרת  שבנקודה זו ניפגש המשורר Kolbeinn Joklaskald עם השטן.

היום ניתן לראות כאן קינון של Puffins & Fulmars .  שלמראה המרהיב שלהם שווה

להמשיך למצוק. הילדים מאוד אוהבים לצפות על ה- Puffins. שהיא הציפור הלאומית של איסלנד.

בכל חנות של מזכרות יש הרבה שקשור בהן. החל ממחזיקי מפתחות עם בובות של

הציפור,וכלה בספרים וכלי קרמיקה מעוטרים. 

מטיילים שחזרו לאחרונה מאיסלנד מדווחים שבמקום אין פאפינים וזה מידע שהם קיבלו גם מהרינג'רים של הפארק ובשביל לראות פאפינים צריך להגיע למצוק Látrabjarg   אשר נמצא בפיורדים המערביים.  אבל גם ציפורים אחרות שוות צפייה ואת המשך המסלול למצוק Londrangar basalt cliffs.

יש אפשרות להמשיך את המסלול לכיוון המגדלור הנישא. ליד המגדלור חוף ים שחור ואז לחזור לחנייה. החוף השחור יפה עם רחש הגלים והמראה שלהם. ניתן לחזור לחנייה ישר מסלעי Londrangar. להמשיך בכביש כק"מ ,ולהיכנס בדרך העפר שמגיעה ממש עד לחוף, ולחסוך זמן להמשך הטיול. מקום נחמד לחטיף ואם יש עימכם ערכת קפה אז בהחלט שווה.

יכול להיות קר עקב הקרבה לאוקיינוס ולרוחות הנושבות מכיוונו.

מגדלור על חוף חלוקי בזלת שחורים

החוף עם החול השחור לייד המגדלור - Londrangar basalt cliffs

עם חזרתנו לכביש 574 לאחר כמה מאות מטרים בצד ימין נראה את החנייה והשלט שמציין את מיקומה של Vatnshellir Lava cave. כזכור צריך לתאם את הביקור ולהזמין מקום מראש. במקום מחכים אנשי הפארק למטיילים עם קסדות מגן ופנסים .

כמה עשרות מטרים בודדות בין החנייה לפתח המערה. הירידה באמצעות מדרגות לוליינות אל מעמקי המערה.

Vatnshellir lava cave  היא אחת האטרקציות המעניינות בפארק. מערה זו נפתחה לציבור רק לאחרונה בשנת 2011. תרגום שמה לעברית הוא מערת המים.

זו מערה שלהערכת המדענים נוצרה לפני למעלה מ-6000 שנים. המערה היא דוגמא מצוינת למערת לבה האופיינית  לאיסלנד. אורך המערה הוא כ-200 מטר והיא מחולקת ל-2 אזורים עיקריים. העליון עם תצורות לבה יפות ומיוחדות. והתחתון שאליו מגיעים באמצעות גרם מדרגות צר ארוך וגבוה המוביל את המבקר אל מעמקי האדמה אשר מעולם היה נסתר מהעולם שמעל.

זאת בהחלט חוויה מיוחדת. בשל החושך המוחלט השורר במקום החוש העיקרי שפועל הוא חוש הריח היות ובעומקים כאלו אין אור ואין שום קול.

הסיורים במערה מתבצעים בימות הקיץ בלבד ומומלץ לבוא עם בגדים חמים וכפפות. טמ"פ של 6 מעלות שוררת במערה.

זמן הסיור הוא כשעה שלמה. טלפון להזמנה : 354-436-6860.

שעות 10:00   11:30   14:00   15:30   כל ימות השבוע.

עוד פרטים בהמלצות סיור מספר 2.

ממערת Vatnshellir lava cave. נמשיך 3.5 ק"מ וניפנה לכביש 572 המוביל אל Djupalonssandur. מהחנייה ישנו מסלול המוביל אל Dritvik. זהו אחד מהמסלולים הפופולאריים בפארק .אורכו כ-1 ק"מ  כ-30 דקות.

על החוף של Djupalonssandur.ניתן עדיין לראות את השרידים של אוניות שנטרפו ע"י הים מול החוף. על החוף אפשר לראות סלעים גדולים ומעוגלים אשר שימשו את הדייגים לתחרות-מיהוא הדייג החזק ביותר.

האבנים דורגו לפי המשקל בסולם הבא: 23 ק"ג חלשלוש,54 ק"ג חלש , 100 ק"ג חצי חזק,

154 ק"ג הכי חזק. מי שלא הצליח להרים את האבנים למעשה נמצא כלא מתאים לחיים הקשים של הדייגים.

לפי האמונה המקום שורץ רוחות רפאים,ובהליכה ליד המצוקים יש להיזהר פן איזו רוח תחמוד לצון ותיתן לך דחיפה קלה.

בשיא שלה Dritvik מנתה כ-600 תושבים בעיקר עובדים עונתיים בעונת הדייג.

אם נמשיך את המסלול ל- Sudurbardi. נוכל ללכת במבוך ישן שהדייגים בנו לשם משחקים.  

 
בהמשך כביש 574  13.5 ק"מ משחזרנו לכביש 574 אחרי Dritvik.   מתחברת דרך שעולה לכיוון הקרחון . זו דרך שתנאי מזג האוויר עשויים לשבש אותה. בכל אופן לאורך הדרך יש אופציה למספר מסלולים קצרים שהארוך  מהם אמור לקחת כשעה. מומלץ לעשות אם יש זמן לכך. על המסלולים ניתן לקרוא בברושור של הפארק. לינק בהמלצות סיור מספר 2.

מומלץ לא לוותר על הכניסה לכביש 579   המובילה אל הנקודה המערבית ביותר על חצי האי Snaefells. למשוך בכביש ההופך בהמשכו לדרך עפר עד לנקודה עם השם : Öndverðarnes. המקום יפהפה עם חול זהוב מהחופים הבודדים באיסלנד עם חול זהוב.

ציפורים בכמות מדהימה. גן עדן לציפורים ולצפרים. אתם זוכרים — משקפת.

הכביש בחלק העפר שלו בהחלט מצריך נהיגה זהירה. לא מעט מהמורות , נתיב אחד עם ראות לא תמיד טובה, המצריכה ערנות. אבל שווה להגיע לנקודה הסופית.

Öndverðanes   היום  הוא מגדלור שנבנה בשנת 1914 . החנייה ליד המגדלור.

חוף הים מדרום ל-מגדלור זכה לקבל את השם המפוקפק "שמים שחורים". או בשפת המקום

Svörtuloft. זאת עקב העובדה שספינות לא מעטות התרסקו אל מול מצוק הלבה השחור המתמשך לאורך של 4 ק"מ.

במקום ישנה באר עתיקה , Fálki,עם 18 מדרגות המובילות לתחתיתה והיא היוותה את מקור מי השתייה של האנשים שחיו במקום.

הסיפור שרווח על המקום מספר שבתוך הבאר יש 3 חורים של מים. הראשון מי מלח, השני מים מתוקים,והשלישי של בירה. היום הבאר הוכרזה כאתר מוגן.

Öndverðanes  שימשה ככפר דייגים אשר ננטש בשנת 1945. עדיין ניתן לראות את ההריסות של המגורים של התושבים שגרו במקום.

לאחר שנעבור את העיירה Ólafsvík 750 מטר משולי העיירה עולה כביש F-570  לכיוון הקרחון. הכביש מוגדר ככביש אסור לכלי רכב רגילים. יש רכבים רגילים שלוקחים את האחריות על עצמם ועולים בדרך. אם יש ברשותכם רכב 44X  מומלץ לטפס עם הכביש כברת דרך, קשה לומר עד לאן. לעיתים גם בחודש ביולי הכביש יהיה חסום בשלב מסוים. בכל אופן הנוף מרהיב. פלגי מים,מפלונים, סוסים, כבשים.

אם מזג האוויר לא מסביר פנים-לא לעלות על ההר עם שום כלי רכב. קראתי לא מעט רשמים לא נעימים מכאלו שהעזו,ובהחלט הכניסו את עצמם למצב לא נעים. בלשון המעטה.

3.3 ק"מ ממפגש כביש 570 F-עד לצומת כבישים 574 54.

17.8 ק"מ עד ל- Kirkjufell .  על כביש 54  שפירושו הר הכנסייה בשל הצורה המיוחדת שלו. ההר מתנשא לגובה של 463 מטר והוא מהווה את הסמל של העיירה הסמוכה אליו- Grundarfjörður. אחרי יום עמוס מה שנשאר לעשות זה לעצור לתצפית על ההר.

הר הכנסייה בשל צורתן

Kirkjufell -הר הכנסייה

לאחר שנשבע ממראה ההר המיוחד נמשיך כ-20 ק"מ כאשר בדרך נחלוף על פני העיירה

Grundarfjörður. ונגיע לצומת עם כביש 577(עפר).  נמשיך עוד 2 ק"מ ונמשוך בדרך העפר שמאלה המובילה ל- Bjarnarhofn Shark Museum     הנמצא בחוות Bjarnarhofn.

אז כמו שכתוב הגענו למעשה למפעל משפחתי ליצור בשר כריש גרינלנדי מיובש. המשפחה גם מפעילה מוזיאון המספר את הסיפור המשפחתי שלהם לעניין יבוש הכרישים וכן את התהליך הכרוך בכך. עניין הריחות הקשורים בכך זה כבר סיפור אחר.

חוות Bjarnarhofn היא חווה עתיקה למדי השוכנת לרגלי הר Bjarnarhafnarfjall.

המתנשא לגובה של 575 מטר מעל מפרץ Hraunfjordur.

משפחת Bjarnason עוסקת במקצוע של ייבוש הכרישים  באופן מסורתי כבר למעלה מ-400 שנה. במשך שנה הם מייבשים בממוצע כ-120 כרישים אשר ניצודים בצפון מערב איסלנד.היום כל הכרישים נקנים מדייגים מקומיים, כאשר בעבר הלא רחוק המשפחה עסקה גם בציד הכרישים הללו. במוזיאון נוכל לשמוע ולחזות בתהליך השימור,להריח את הריח המיוחד והלא כל כך נעים, לטעום מהבשר שהוא אחד מהמאכלים הלאומיים של איסלנד והנקרא בשפת המקום hákarl. היום לייבוש משתמשים בכל מיני כימיקלים לזירוז התהליך.בעבר היו פשוט חופרים בור בחוף הים, מכניסים את נתחי הכריש לבור, ומכסים בחול למשך חצי שנה. נו אפשר להבין איזה ריח ליווה את התהליך.

היום התהליך מודרני, הכריש נחתך לפיסות של 1-10 ק"ג לנתח, מוכנס לקופסה מפלסטיק עם חורים בתחתית , לפינוי עודפי הנוזלים. משקולת כבדה מונחת מעל,ולמעשה כובשת/סוחטת את בשר הכריש.

בצורה הזאת המיכלים הללו מאוחסנים במקרר עם טמ"פ של -5 to 10°C למשך 6-12 שבועות. ההבדל הוא תלוי מזג האוויר. ככל שקר התהליך ארוך יותר.השלב הבא הוא תלייה על עמודים לעוד 4 חודשים לייבוש. ולבסוף חותכים אותו לחטיפים קטנים.

עלות הכניסה 700kr . שעות 9:00-19:00

מהחווה נמשיך על כביש 577(עפר) 12 ק"מ עד כביש 54. ומייד כעבור כמה מאות מטר ניפנה לכביש 58 צפונה לכיוון Stykkisholmur מהלך של כ-10 ק"מ.

אם אתם ממשיכים לפיורדים המערביים  או אם רוצים לעשות שיט בפיורד כדאי ללון ב- Stykkisholmur. ממנה יוצאת המעבורת לפיורדים המערביים ב-9:00 וב-15:45

וכן אפשרויות מגוונות לשיט.

העיר Stykkisholmur.  נקראת לעיתים עיר הבירה של Snaefellsnes. המרחק לרייקיאוויק: 173 ק"מ. בעיר נעשה בשנים האחרונות מאמץ נרחב לשמר את הבתים העתיקים של העיר.

בתים של אנשי מסחר ממוצא דני מסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, שוחזרו למראה המקורי שלהם מאותן השנים.

הבית הנורווגי שופץ ושוחזר למראהו המקורי ומשמש היום כמוזיאון פולקלור.

הישוב סלילית מאמץ גדול לשיפוץ עתיקים ו בתים אלה בבעלות דנית לסוחרים וסוחרים שבסוף המאה ה-19, תחילת ה-20 שוחזרו לטופס המקורי שלהם. הבית הנורבגי שוחזר באופן זהה, והיא כעת מוזיאון פולק מקומי.

במפרץ השוכן מצפון לעיר יש כ-2700 איים קטנים רובם בעלי צורות אשר הרוח והגלים עיצבו. איים אלו הם גן עדן לציפורים מקננות ולצפרים הרבים שפוקדים את המפרץ.

מגוון רחב של סיורים לאיים אלו יוצא מהעיר מדי יום באמצעות מספר מפעילים. (בהמשך)

יש שייט לטעימת צדפות ,צפיית לווייתנים, צפייה בזרמי הגאות המעניינים, ומעבורת לפיורדים המערביים.

הכנסייה הקתולית בעיר נבנתה על ידי האחיות של המסדר הפרנסיסקני בשנת 1935. לאחר מכן הן בנו עוד בית חולים ובית דפוס.

בעיר ניתן למצוא מלונות ברמה טובה לצד בתי הארחה ואתר קמפינג.

שייט במפרץ Breiðafjörður:

 המעבורת לפיורדים המערביים
אתר לביצוע סיורים ימיים מהעיר

את המעבורת כדאי להזמין מראש. במיוחד אם אתם עם רכב. סיכוי גדול שלא יהיה מקום בעונת התיירות.

להיכנס ללינק המצורף ולבחור סיור המתאים לכם. יחסית לאטרקציות הקרחונים עלות השייט היא סבירה והחוויה אדירה.

כדאי לקחת בחשבון כ 4-5 שעות סביב השייט לצורך תכנון המשך הטיול .

סביר שאת השיט לא נצליח לבצע ביום הנוכחי-גורם שיחייב אותנו ללון במקום.

יש לקחת בחשבון ששעות השייט והתדירות משתנים לפי החודשים. צריך לבדוק על מנת שלא נשרוף את היום בלחכות לתחילת השייט.

השייט המומלץ על פי חוות דעת של מטיילים (מהאינטרנט) הוא:

viking shushi adventure

זהו שילוב של שיט בין אלפי האיים במפרץ ,צפייה בציפורים מקננות עם עושר של מינים וכמויות. ולקינוח טעימת צדפות טריות אשר מועלות לסיפון. חוויה לילדים. משך הסיור נטו    שעתיים ורבע.

 

עם התכנון הוא להגיע לפיורדים המערביים ניכנס ללינק אשר יקשר אותנו למסלול המושלם על הפיורדים המערביים.

חדש- 7 מסלולים על הפיורדים המערביים. כל יום והמסלול שלו.

אז כאמור כדאי לשוט במעבורת (של אותה החברה המבצעת את השיט הנ"ל) אל החוף הדרומי של הפיורדים המערביים. מומלץ במעבורת הבוקר (9:00) לפחות נעשה שיט, אומנם מסוג אחר, אבל אם מזג האוויר יהיה נוח –השיט הזה יכול להיות מהנה. בכל מקרה לילדים זו בהחלט אטרקציה.

למעשה מסלול הפיורדים המערביים מתחבר בסיומו , עם מסלול 4 במפגש של כביש 1 עם כביש 61. המגיע מאזור הפיורדים המערביים.

סיכום מסלול מספר 3 והמלצות:

אם לא בתכנון שלכם לקחת שיט או להמשיך לפיורדים המערביים. שווה להתאמץ ולמשוך בשעות הערב מרחק של 160 ק"מ עד לעיירה Laugarbakki.

 מלון מומלץ במקום עם מחירים נוחים הוא מלון מרשת EDDA :

 Hotel Edda Laugarbakki. משם נתחיל את מסלול מספר 4 של היום הבא.

סה"כ אורך מסלול כ- 150 ק"מ בלבד(אם הלינה היא ב-Stykkisholmur.)  ו-310 ק"מ אם הלינה היא ב- Laugarbakki.

מי שמתכנן סיור קרח על קרחון  Snaefellsjoekull .  או סיור אופנועי שלג ההתעדכנות וההזמנה נעשית ב Guesthouse Snjofell Arnarstapi, Hellnar 355, Iceland

העצה הכי טובה שאפשר לתת בנושא זה היא כדלקמן.

ביום הקודם עברנו ליד קרחון Langjökull . השיקול העיקרי באיזה קרחון לטייל היא מזג האוויר.

כך שאם ברצונכם לטייל על הקרחון במזג אויר טוב, שווה לבדוק לפני היום הקודם באתר מזג האוויר–מה מזג האוויר הצפוי , ולהחליט על הקרחון. באיסלנד זה לא ממש מובטח.

בכל אופן זמן הטיול/אופנועי שלג, צריך להילקח בחשבון המסלול. אם הלינה במלון  מוזמנת אזי נאלץ לוותר על אטרקציות בהמשך הדרך. קמפינג או אוטוואן מאפשרים לנו גמישות מרבית.

למסלול הרגלי הראשון שמתחילים אותו ב Arnarstapi לכיוון Hellnar כדאי לנסות ולהסתדר עם מטיילים נוספים ואז להשאיר רכב בנקודת הסיום. בצורה כזאת נחסוך את הדרך חזרה.

 הפארקים הלאומיים ושמורות הטבע באיסלנד נחשבים לרכוש הציבור, וההנאה מפלאי הטבע הללו היא ללא תשלום .הציבור  יכול לחקור וליהנות, אבל מתבקש להתנהג בהתאם לכללי ההתנהגות המקובלים באיסלנד. לא ללכלך לא לרדת מהשבילים והדרכים המסומנות ,ומהטבע לקחת איתכם רק את התמונות שצילמתם.

קישור לברושור עם כל המסלולים בפארק  ומפה
 

 
השימוש בכל המידע שמופיע כאן ובמסלולים המתוארים בהמשך הוא על אחריות המטייל בלבד.
אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן המסלול בלא קבלת הסכמתו של דוידי קליר בכתב ומראש.
דוידי קליר אינו אחראי בשום מקרה ואופן לשימוש שנעשה במידע המצוי במסלול המתואר בהמשך.
דוידי קליר לא יהיה אחראי לשום נזק ישיר או עקיף, כספי או אחר, שייגרם למשתמש במסלול המוצע
.
2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר