דוידי קליר- מסלולי טיול - איסלנד מסלול 4
Booking.com
Booking.com
דוידי קליר - מסלולי טיול
לחץ

2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר 

איסלנד מסלול 4

            ​מ-Laugarbakki דרך חצי האי Vatnsnesi  לינה באזור Akureyri

את היום נתחיל בנסיעה צפונה של 2 ק"מ על כביש 704. עד למפגש עם כביש 1. שם נפנה ימינה וכעבור 2.3 ק"מ נגיע למפגש עם כביש 72 המוביל לעיירה  Hvammstangi  ולחצי האי Vatnsnesi. שימו לב בצומת ליד השולחן למנוחה לזוג פסלי האבן הלבושים וצבועים בבגדי איכרים.

מפת מסלול מס 4      343 ק"מ בערך.

הקפת חצי האי Vatnsnesi. הוא כ-70 ק"מ אשר רובם נעשים על דרך עפר.  בכביש ההמשך אחרי העיירה Hvammstangi –כביש 711. עיקר העניין בהקפה הזו הצפייה בכלבי הים, אשר חצי האי הוא האזור העיקרי בו ניתן לצפות בכלבי הים באיסלנד. ניתן לראותם רובצים על השוניות במספר אתרים ידועים. כמובן שהסיכוי לא וודאי ויש לקחת בחשבון את מזג האוויר בהחלטה אם להיכנס לסיבוב שהוא בהחלט לא קצר.

7.7 ק"מ צפונה  מהצומת עם כביש 1 על כביש 72 יביאו אותנו למרכזה של העיירה  Hvammstangi , שמעבר לסוסים  שהיא ידועה בהם, ניתן בנמל להיכנס בתשלום למרכז האיסלנדי לכלבי הים, שבו ניתן לצפון בסרטון ובפוחלצים שונים של כלבי ים , ומעט היסטוריה מקומית. כמו כן ניתן לעשות שיט לצפייה על כלבי הים. יחסית השיט הזה נחשב לתחום חדש בתיירות האיסלנדית ואשר במהלכו ניתן לצפות בכלבי הים בסביבתם הטבעית.כלבי הים הם יונקים ימיים החיים בקרבת חופים ושוניות אשר עליהם הם יכולים לעלות ולנוח וכמובן להמליט ולגדל את הדורות הבאים. הם חיים בחלק הצפוני של חצי כדור הארץ הצפוני.כלבי הים נחשבים לחיות סקרניות ולמרות שהם נראים "חמודים". צריך תמיד לזכור שהם חיות טבע וההתנהגות שלהם בהתאם. הסיור מתבצע בחודשי יוני-אוגוסט  בשעות 10-13-16 ואורכו כ-105 דקות.

 

פרטים למידע:

Hvammstangahöfn

Location 530, Hvammstangi

E-mail info@sealwatching.is

Website www.sealwatching.is

Telephone

354 897-9900

עלויות 50 יורו למבוגר 25 יורו לילדים 6-16 וחינם לגילאי 0-6.

 

מעט אחרי שנעבור את העיר יהפוך הכביש לדרך עפר ואשר מספרה הוא כביש 711. שימו לב לתמרור המזהיר מפני שחפיות הקוטב אשר מקננות ממש סמוך לכביש, אשר רואות בכלי הרכב על יושביו טורף גדול החומד את גוזליהן. מעופי ה "יירוט" שלהן מרהיב. וממש ניתן לחוש את "זעמן" על המבקר המטריד את מנוחתן. סביר להניח גם שלא תצאו נקיים מאי אילו מטחים אחרים אשר ינחתו על הרכב. שחפית הקוטב נחשבת לציפור שמסלול הנדידה שלה הוא הארוך ביותר בין הציפורים הנודדות. מקוטב אחד לקוטב השני. הן גם נחשבות לציפור טריטוריאלית אשר תגן בחירוף נפש על איזור הקינון שלה.
מדהים לראות איך להקה שלמה מצטרפת לקו ההגנה/התקפה. רבים הסיפורים והחוויות במיוחד של שחקני גולף באיסלנד אשר מגרש הגולף נמצא באזור קינון של שחפיות. מעניין מי מנצח במשחק.

15 ק"מ צפונית ל- Hvammstangi. נחלוף ליד מכלאה בצורה מיוחדת. מעין גלגל של מרכבה. המכלאה משמשת הן לסוסים והן לכבשים . המכלאה הזו נמצאת ליד חוות Hamersrett. אשר בה נערך מדי שנה פסטיבל אוכל איסלנדי מסורתי. נחשבת למכלאה היחידה באיסלנד ליד הים.


מעניין לראות את  מבני הכלונסאות המשמשים לתלייה וייבוש של דגים. מזכיר את התלייה והייבוש של בשר הכרישים מחוות Bjarnarhofn  בחצי האי Snaefells.

בהמשך הדרך יש שתי נקודות לצפייה על מושבות כלבי ים. Illugastaðir ו- Svalbarð.  Illugastaðir  היא הנקודה הצפונית יותר ולכן היא עדיפה. השוניות יותר קרובות לחוף ולכן רואים את כלבי הים יותר ברור. כדאי להצטייד במשקפת טובה על מנת לצפות בהם.

נעבור דרך שער בקר שעל עמודי העץ שלו נוהגות הציפורים לעמוד ולצפות על השטח. הן באיתור מזון והן בהגנה על הטריטוריה והגוזלים שלהן. לא להתבלבל היות שניראה שדרך העפר מובילה לחווה.

נמשיך לכיוון החנייה עם ההסבר על המקום. יש שירותים נקיים במקום עם אפשרות לתרומה סמלית.  במקום יש גם מבנה חווה עם אפשרות ללינה. בשל הריחוק היחסי של המקום ממסלול הטיול המרכזי באיסלנד המחירים אטרקטיביים למדי .

לפני שנתחיל את המסלול שווה לשמוע קצת על המקום שניראה כה תמים ושלו. במקום זה התרחש רצח של שני אנשים בשריפה בשנתם, בבדיקה שלאחר המוות התברר שהם נדקרו לפני מותם. הסיפור הזה התרחש לפני 180 שנה בשנת 1830.והשאיר חותם עמוק בתודעה האיסלנדית.

חוות Illugastaðir היא מקום הפשע  Vatnsdalshólar in Húnavatnssýsla הוא מקום ההוצאה להורג שנעבור לידו לכשנצא מחצי האי Vatnsnesi וחוות Tjörn  שנמצאת 6 ק"מ בהמשך הדרך שם בחצר הכנסייה נמצא מקום קבורתם של המוצאים להורג. מקומות אלו מהווים נדבך היסטורי דרמטי בהוויה של איסלנד באותם הזמנים בעיקר בעובדה שתמיד אירוע זה מוזכר כהוצאה להורג האחרונה של נאשמים בפשעים חמורים באיסלנד ועל אדמת איסלנד. למה על אדמת איסלנד? היות ולמעשה ההוצאה להורג האחרונה של איסלנדי, התבצעה  4 שנים יותר מאוחר על אדמת דנמרק ששלטה באיסלנד באותה התקופה.

הרקע לרצח הוא משולש אהבה בין אישה בשם אגנס לבין בעל החווה, נתן, אשר היה ידוע כרודף נשים. אבל נתן לא הסתפק באגנס ובחר לחזר אחרי צעירה בת 16 . בצעירה זו היה מאוהב בחור צעיר בן 19 בנו של אחד החוואים השכנים. ובקנאתו תכנן להרוג את נתן. הרצח בוצע בזמן שהחוואי נם את שנתו, ומכיוון שהיה עמו אורח, גם הוא נרצח והבית הועלה באש להסתיר את הראיות. השריפה כובתה מהר מדי וכך התגלה הפשע. החשד נפל על אגנס והצעיר ועוד אישה שנידונה לעבודת פרך עד סוף ימיה. את גזר הדין-עריפה, ביצע אחיו של הנרצח לאחר ששוכנע נמרצות לבצע את העריפה, היות ואף אחד לא היה מוכן לעשות את המעשה באיסלנד. אפילו את הגרזן המיוחד והסד לכך יבאו באופן מיוחד ממדינה אחרת. את הראשים תקעו על עמודים למען יראו ויראו.אולם בלילה הם הורדו בגניבה ונטמנו במקום לא ידוע. אבל הסיפור לא נגמר כאן. 100 שנה מאוחר יותר אישה הקשורה לאזור חוותה התגלות על חושית של רוחה של אגנס אשר גילתה לה היכן הגולגולות מונחות ובאיזה תנוחה. למרבית הפליאה נמצאו במקום שהאישה חזתה  בדיוק  בתנוחה שתיארה שתי גולגולות ואפילו סביב הגולגולות היו שבבי עץ  מהעמוד שעליו הן הושמו להצגה.

את שרידי בית המלאכה של החוואי נתן קטילסון שהיה בעל החווה עדיין ניתן לראות במקום. הסיפור כולו היווה את הבסיס לסרט אגנס של הבימאי Egill Eðvarðsson בשנת 1995.

נחזור למסלול הטיול .

מהחנייה נמשוך בשביל לכיוון הים ולכשנגיע לצומת  T נפנה לצד שמאל (דרומה), כאשר החוף לימיננו. האזור ידוע כאזור שברווזים לרוב מקננים בו וניתן לראות את הדגלונים הרבים שמסמנים את מקום הקינון. לאחר שהברווזים עוזבים את הקן הלשלשת נאספת לצורך דישון הגידולים.כמות בעלי הכנף שהמטייל נחשף אליה במהלך הקטע הקצר מרשימה למדי.
 

צופים על כלבי הים

 

לאחר כק"מ נגיע למחסה המיועד לצופים על כלבי הים אשר רובצים חסרי מעש על הסלעים המרוחקים אבל מאפשרים צפייה יחסית טובה. נכון לכתיבת שורות אלו, היו במקום שתי משקפות לטובת אלו שבאו ללא משקפת. אם נהניתם אתם יכולים להשאיר תרומה בתיבת העץ שבמקום.

כלבי הים על הסלעים

נחזור לחנייה באותה הדרך. נחזור לדרך הראשית ונפנה שמאלה(צפונה). 6 ק"מ צפונה נעבור ליד חוות Tjörn אשר שם קבורים המוצאים להורג.

כעבור 15 ק"מ נוספים נגיע לדרך עפר הפונה שמאלה  ולמטה אל כיוון החוף,אל סלע Hvítserkur.  

דרך העפר, למרות שכל רכב יכול לעבור בה, היא באיכות ירודה, קפצנית ונמשכת למרחק של כ-ק"מ שבסופו נגיע לחנייה. יש מטיילים  שמעדיפים להשאיר את רכבם למעלה ולרדת באופן רגלי מחשש לרכב שלהם. מנקודת החנייה נמשך שביל לאורכו של המצוק עד לנקודה מסודרת בה ניתן להשקיף על הסלע המיוחד  ועל מושבת כלבי הים במידה והם נמצאים במקום.


הסלע המרשים המתנשא לגובה של 15 מטר ניראה כאילו צמח מתוך המים  אשר עיצבו את צורתו המיוחדת. כתבתי מתוך המים -  בהסתייגות קלה, היות ועובדה זו תלויה בזמן ההגעה -אם הגעתם למקום בזמן גאות אז הסלע מוקף במים, אך בשפל, אז רגלי הסלע ביבשה. צורתו של הסלע מיוחדת ויש הרואים בו טרול, יש שרואים גמל עם דבשת ויש שרואים חמור שותה מים או חזיר שותה מים, בקיצור חגיגה. ניתן לרדת בשביל תלול מנקודת התצפית אל החוף למרגלות הסלע. פרוש השם Hvítserkur  הוא חולצה לבנה וזאת עקב לשלשת הציפורים הרבה אשר צובעת את הסלע בלבן.

דרומית לסלע , חופי המפרץ  במקום הנקרא Sigridarstadir lake משמשים כאזור של כלבי ים רבים אשר עולים על החוף בהמוניהם. ב Osar אשר נמצאת 500-600 מטר אחרי שביקרנו בסלע המיוחד נפנה בדרך העפר לכיוון החוף שם נוכל לנסות לצפות בכלבי הים על החוף במידה ולא צפינו בהם ב-Hvítserkur.

סלע Hvítserkur

 

ב- Osar יש גם אכסניית נוער אשר יכולה לשמש כמקום לינה טוב.

http://www.hihostels.com/dba/hostels-Ósar-026018.en.htm

נמשיך עם הדרך עוד כ-9 ק"מ ונגיע למפגש עם כביש 717. לא להתבלבל דרך עפר כמובן. אם נפנה לדרך זו נוכל לבקר ב- Borgarvirki. שפרוש השם הוא מבצר. זהו צוק בזלת בגובה של 15 מטר ואשר באמצע הצוק ניצבת לה חומת בזלת מעשה אדם. לא ברור עד היום מי בנה את החומה ולשם מה נבנתה. הסאגה האיסלנדית מספרת שבזמנים עברו לוחם מקומי השתמש במקום כמבצר לצרכים צבאיים.

כדאי לחשב את זמננו בהתאם למקום הלינה המתוכנן ולפי זאת להחליט אם מטפסים או מסתפקים במבט מהדרך. ניתן לקצר במעט את הדרך במידה ולא פונים לכביש 717  ול- Borgarvirki, וממשיכים על כביש 711 עד למפגש עם כביש 716 כאשר המטרה היא להגיע אל כביש 1 הוא כביש הטבעת בעוד 10 ק"מ.

הנקודה הבאה ששווה להגיע אליה הוא קניון Kolugljúfur. הנמתח לאורך 2 ק"מ ועם עומק של 20-25 מטר ואשר נהר ה- Víðidalsáזורם דרכו.הקניון קרוי על שמה של הענקית Kola. מהאגדות המיתולוגיות של איסלנד אשר נהגה להתגורר במקום במערה. מקומות נוספים באיסלנד נקשרים לשמה של הענקית המיתולוגית Kola. גולת הכותרת של הקניון הם מפלי Kolufossar שבתרגום פשוט אלו הם המפלים של Kola. עוד מספרת האגדה שמיטתה של הענקית היא בתוך הערוץ ובשביל ארוחת הבוקר שלה כל שהיא צריכה לעשות הוא להתכופף לנהר ולגרוף בידה דג סלמון לארוחת הבוקר.

כדי להגיע למפלים ולקניון נסע 750 מטר ממפגש הכבישים  1 716על כביש 1  לכיוון מזרח  עד שנגיע לצומת עם כביש 715. עליו נדרים 10 ק"מ. לשים לב הכביש מתעקל חדות לכיוון צפון מערב ויש לרדת לדרך המובילה לחוות Kolugil. ממש ליד החווה מי הנהר זורמים בשלווה והופכים באחת לזרם שוצף בסדרה של מפלים מרהיבים אשר נראים בנסיעה מעל הגשר העובר מעל הקניון והמפלים. מהמפלים נחזור את 10 הק"מ צפונה לכביש 1. כיוון הנסיעה הוא העיירה Blönduós.

מקום נוסף ששווה להוסיף עליו כמה שורות הוא  Gauksmýri Horse Center. 4 ק"מ על כביש 1 מזרחה ממפגש הכבישים1 72 זוכרים-מתחילת המסלול. במקום קיימת חווה לאימון ואילוף הסוס האיסלנדי. שהוא גזע מיוחד. אגב סוס איסלנדי שיצא את האי לצורך תצוגה כלשהיא או כל מטרה אחרת לא יורשה לחזור לאי לעולם על מנת שלא להביא עמו מחלות וצרות אחרות ש"תפס" במהלך היציאה הזאת.

במקום מתקיימת הדרכה על הסוס  האיסלנדי ויכולותיו השונות והמגוונות למדי , עם המאמנים של הסוסים אשר נותנים הסברים מאלפים על דרכי האילוף ושיטות הרכיבה הייחודיות לסוג זה של סוס.

במקום ניתן לבצע כמובן טיולי רכיבה למי שמעוניין. אתר המקום מצורף.

 http://www.gauksmyri.is 

במקום יש גם בית הארחה אשר יכול לשמש את טיולינו. פרטים באתר המקום. כמו כן באגם מקומי בהליכה של כמה דקות נוכל לצפות בציפורים מתוך בקתה לצפייה המצוידת בטלסקופ לשם כך ובמגדירי ציפורים.

 

15 ק"מ על כביש אחד יביאו אותנו לאזור Vatnsdalshólar שהוא אזור גבעות שנוצרו ממפולות אדמה רבות בדומה למפולות שלג ואשר במהלכן גם אבדו חיי אדם .

האזור מנוקד בגבעות רבות תוצאה של תנועת אדמה בסוף עידן הקרח . מצפון לכביש 1

נקרא המקום Thristapar ובתרגום- שלושת הגבעונות. וזהו מקום ביצוע גזר הדין של הרוצחים מחוות Illugastaðir. גופותיהם ללא הראשים נקברו בתחילה במקום זה, אך הועברו לחוות במהלך המאה ה-20. הכלים ששימשו לאותה הוצאה להורג מוצגים כיום במוזיאון הלאומי בריקיאוויק.

19.5 ק"מ נוספים והגענו לעיירה היחסית גדולה- Blönduós.  במרכז העיירה מצד ימין לכיוון התקדמותנו נמצא אי שיוצר נהר ה- Bland. שמשמו נגזר שמה של העיירה.

זהו האי הנושא את השם Hrútey. זוהי פינת חמד לעצירה ומנוחה קלה עם אפשרות לסיור קל באי שאליו מוביל גשרון מעל לנהר. באי יש שולחנות פיקניק ושבילים לטייל בהם. ציפורים רבות באי, וניתן לראות קינים של ציפורים שמקננות על האדמה אם הגענו בעונת הקינון.

 

בעיר עצמה יש את מוזיאון הטקסטיל. כמובן למי שמתעניין והגיע לעיר בשעות שהוא עדיין פתוח. במוזיאון תצוגת אריגים ועבודות יד, תלבושות לאומיות, וכלי עבודה לסוג זה של תעשייה. נחשב לייחודי מסוגו באיסלנד.

Roadnumber 1

Town 540, Blönduós

שעות פתיחה 10-17  מ1-ליולי עד 31 לאוגוסט.

מלונות זולים במיוחד אפשר למצוא בעיירה- Blönduós
מהעיירה Blönduós יש שתי אפשרויות לנוע לכיוון Akureyri. הראשונה הפשוטה היא להתקדם על כביש 1 50 ק"מ לכיוון  Akureyri עד לעיירה Varmahlid ושם המסלול שיתואר בהמשך יחבור למי שמתקדם על כביש 1.

אנחנו עוזבים את העיירה Blönduós על כביש 74 צפונה 8.5 ק"מ עד להגעה לצומת עם כביש 744. למי הגיע לכאן עם תכנון אחר ושיש לו זמן. יוכל למשוך עוד צפונה 35 ק"מ עד ל- Kálfshamarsví. שהוא חוף מדהים עם משושי  בזלת היוצרים תצורות יפות. אבל זהו סיבוב של 70 ק"מ.

אנחנו נמשיך על כביש 744 , כעבור 20 ק"מ נחלוף על פני כביש 745 שמקיף את חצי האי

Skagaheiði. וכעבור 15 ק"מ נוספים נגיע לצומת עם כביש 748. כביש 748 הופך מהר לדרך עפר אפילו קופצנית ואיטית למדי, אבל עבירה לכל רכב, ואם נתמיד בה עד לסופה מהלך של 14 ק"מ נגיע למעיין תרמי ממש ליד הים.. Grettislaug  בתשלום סמלי תוכלו לתת לעצמכם מרגוע מפנק מהיום הארוך שעברתם עד כה. אחת מהבריכות התרמיות  הנפלאות באיסלנד בטבע הפתוח . שתי הבריכות עשויות אבן במבנה עגול אופייני להרבה בריכות באיסלנד. ניתן לחוש את מקום נביעת המים החמים מאוד! בקרקעית הבריכה. יש גם מקלחת לשטיפה אחרי הבריכות . למי שלא חושש מהקור של המים. (אני העדפתי לחכות למים החמים במלון) אם תגיעו ומזג האוויר יהיה חורפי במיוחד החוויה תעצים. במקום יש בית קפה/מסעדה שניתן לשלם גם שם עבור הטבילה. וכן מעגן סירות. טמ"פ המים 42-43 מעלות. שווה כל מטר נסיעה על דרך העפר.

רוחצים בבריכה התרמית

 

הדרך לבריכת .. Grettislaug עוברת בסמוך לחופי הפיורד Skagafjörður. כאשר באמצע הפיורד מתנשא לו הצוק של האי Drangey.

לאורך הדרך ילוו אותנו עדרי סוסים לרוב, ומראה הסוסים כאשר האי Drangey משמש להם רקע הוא מראה שלא ישכח.

זהו מצוק סלעי המתנשא לגובה של 200 מטר וניראה כמו מבצר באמצע המפרץ. והוא משמש באמת כמבצר לאלפי בעלי כנף אשר הפכו את האי למרכז קינון שלהם. אל האי ניתן לעלות מנקודה אחת בלבד וגם שם הטיפוס אל מרומי האי לא קל. האמונה המקומית טוענת שבשביל להיות איסלנדי אמיתי –אתה צריך לשחות אל האי ערום עם פנס ביד ולשיר משך השחייה את ההמנון האיסלנדי בדבקות.

אל האי יוצאות סירות מהעיירות הסמוכות Fagranes  &  Saudarkrokur.ומהמעגן סמוך לבריכה.

באוקטובר 2012 ברעידת אדמה בערך של 5.6 בסולם ריכטר התמוטט חלק מהמצוק של האי.

בשנת 2008 נורה סמוך לעיירה Skagafjördur. דוב לבן שהגיע לאזור על קרחון שנסחף לחופי איסלנד.

אל האי נקשרים סיפורים ואגדות  לרוב . נספר פה רק אחת מהאגדות המתארת את מקור השם ואיך נוצר האי והסלע הנוסף המזדקר לידו.

לפני זמן רב חיו בעיירה Skagafjördur זוג טרולים זקנים ולהם פרה אחת אשר סיפקה להם את החלב שלה. הטרולים הללו היו טרולים שהיו פעילים בלילה בלבד ואסור להם להיחשף לקרני השמש היות ואז הם יהפכו לניצבים עשויים אבן. יום אחד הפרה התייחמה וצריך היה לקחת אותה אל השור להרבעה. אבל השור הקרוב ביותר היה בצידו השני של הפיורד והדרך אליו היא ארוכה למדי. מייד עם שקיעת החמה הם יצאו לדרכם מושכים ודוחפים את הפרה העיקשת. הדרך לקחה הרבה מעבר למה שהם שיערו שהיא תיקח. והזריחה תפסה אותם בדיוק במקום שבו ניצב האי Drangey, ועמוד הסלע הנוסף.

איך שקרני השמש נגעו בהם , הפכו השלושה לניצבים עשויים מסלע. ועומדים שם עד היום.

השמות שלהם בהתאמה :    Karlinn הוא הזקן, Kerlingin  היא הזקנה, ו- Drangey שפירושו-אי ניצבי הסלע וזאת הפרה.

נכון-הזקן קרס לים במאה ה-18, כנראה הוא כבר לא הצליח לעמוד על רגליו כל כך הרבה שנים.

אם שטנו לאי שיט שעורך כ-3 שעות טיול ושצריך להיות ב-10 בבוקר במקום.

צריך לתכנן היטב מבחינת לוחות הזמנים ובירור בטלפון או בכל אמצעי אחר לגבי השיט.

 אז המסלול ,שגם כך יש מקומות שנצטרך לוותר עליהם ,יארך לפחות יום וחצי .

אחרי ששחינו בבריכה או גם שטנו לאי נחזור למסלול העיקרי לכיוון כביש 1.

עדר סוסים על רקע האי דרנגי

15 ק"מ דרומה והפעם חופי הפיורד לשמאלנו ונגיע לכביש 744. (ממש כביש)  3.6 ק"מ מזרחה והגענו לכביש 75. אנחנו פונים דרומה לכיוון  Varmahlíð . 16 ק"מ מהצומת יביאו אותנו למוזיאון Glaumbaer. מוזיאון בתי הדשא מראה את צורת החיים באיסלנד במאות הקודמים. פתוח 11-18.

אם ברצונכם לדעת עוד: glaumbaer folk museum

מוזיאון בתי הדשא

 

גם אם הגעתם לאחר שעות הפתיחה שווה להסתובב בין הבתים המעניינים אשר גגותיהם מכוסים בדשא. תופעה אשר תפגשו בעוד מקומות באיסלנד. ולהתרשם מצורת החיים שחיו פה. בסמוך

 

ישנה כנסייה קטנה אשר בחצרה יש את אותו דגם של פסל אשר פגשנו בחצי האי Snaefells  של האישה הראשונה אשר ילדה ביבשת אמריקה. Guðríður Þorbjarnardóttir.

אם ברצוננו לדעת עוד על ההיסטוריה הקשורה באישה זו האתר שמעל שורות אלו מספר את סיפורה. מעניין.

פסל  של האישה הראשונה אשר ילדה ביבשת אמריקה

 

8 ק"מ נוספים והגענו אל Varmahlíð  עיירה של כ-150 תושבים הנמצאת על כביש 1 .

אם ברצוננו לראות את Víðimýrarkirkja church אחת הכנסיות הקטנות שבאיסלנד העשויה עץ. נסע 2 ק"מ מערבה על כביש 1 ונפנה שמאלה לכנסייה. לביקור קצר.

הכנסייה נבנתה בשנת 1834 וכמעט נהרסה. היא הוכרה כנכס לאומי ומתוחזקת על ידי המוזיאון הלאומי האיסלנדי.

28 ק"מ לכיוון  Akureyri על כביש 1 יביאו אותנו לנקודה האחרונה במסלול 4  והוא קניון Kotagil. מיקום הקניון לא מסומן בצורה ברורה והוא נמצא סמוך לחוות Fremra – Kot.

קניון מענייו עם מפל נסתר בתוכו. מסלול נפלא.

67 ק"מ על כביש 1 יביאו אותנו אל העיר הגדולה בצפון איסלנד. Akureyri. מלון מומלץ ללינה הוא מלון EDDA מרשת Edda hotels.

מלון ב- AKUREYRI

סיכום מסלול 4 והמלצות

אורך המסלול 332 ק"מ וזאת אם לא ניכנס ל- Kálfshamarsví שיוסיף לדרך עוד 70 ק"מ.

במידה ועושים שייט לאי Drangey וגם רוצים לבקר ולעשות את המסלולים שבפרק. יום אחד לא יספיק ויש לקחת בחשבון יומיים . לעשות את הלילה בעיירה Skagafjördur או בסביבה, ואז ניתן על הבוקר לשוט לאי ולהמשיך במסלול.

גם ללא השיט המסלול עמוס בשלל מקומות ואתרים שבהחלט סביר שלא יהיה זמן לעשות את כולם באותו היום.

 
השימוש בכל המידע שמופיע כאן ובמסלולים המתוארים בהמשך הוא על אחריות המטייל בלבד.
אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן המסלול בלא קבלת הסכמתו של דוידי קליר בכתב ומראש.
דוידי קליר אינו אחראי בשום מקרה ואופן לשימוש שנעשה במידע המצוי במסלול המתואר בהמשך.
דוידי קליר לא יהיה אחראי לשום נזק ישיר או עקיף, כספי או אחר, שייגרם למשתמש במסלול המוצע
.
2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר