דוידי קליר- מסלולי טיול - איסלנד מסלול 6
Booking.com
Booking.com
דוידי קליר - מסלולי טיול
לחץ

2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר 

איסלנד מסלול 6

 האזור סביב ולייד אגם Mývatn. לינה באזור האגם

ללא ספק אחד הימים המרשימים ביותר בטיול באיסלנד,ובכלל מכל מקום אחר שטיילתם בו.
מפת מסלול מס 6  71 ק"מ בערך.

האזור סביב וליד אגם Mývatn הוא אחד האזורים היפים והמעניינים בכל איסלנד.ארץ בראשית בהתגלמותה. החל מהרי געש אשר מחכים לשעת הכושר שלהם בכדי להשמיע את "קולם". דרך מעיינות חמים, בוץ מבעבע ורותח, תופעות טבע שנוצרו בעבר הרחוק וכאלו שאנו עדים להם ויכולים לחזות בהתרחשותם. שברים גיאולוגיים , ועד שטחים גיאותרמיים עם שלל צבעי המינרלים השונים וריחות הגופרית אשר בעצם אומרים לנו ללא מילים אבל ברעש ,"זה עתה יצאנו מבטן האדמה".(רעש-הקיטור שיוצא מבטן האדמה מלווה ברעש)

גם ריכוז האתרים שחובה לטייל בהם הוא גדול,ויש הרבה מה לראות ולעשות במקום.

האזור נחשב למקום עם הכי הרבה ימי שמש באיסלנד. גורם חשוב לתייר שמבקר במקום.

בארבע מילים: אתר חובה למטייל באיסלנד.

מאז ומתמיד אגם Mývatn היה אבן שואבת לתיירים וחוקרים אשר נהרו למקום . זהו האגם הרביעי בגודלו באיסלנד ומשתרע על כ-37 קמ"ר.

היות והאגם רדוד למדי 2.5 מטר בממוצע, קרני השמש מצליחות להגיע עד לקרקעית האגם בכל שיטחו וכתוצאה מכך מתקיים תהליך פוטוסינתזה "אגרסיבי" במיוחד המעשיר את מי האגם בחומרי מזון רבים. לכן זהו האגם המתוק והפורה ביותר באיסלנד. גורם מרכזי במיוחדות של מי האגם הוא העובדה שלאגם נכנסים מי מעיינות חמים העשירים במינרלים רבים ויחד עם קרני השמש מהווים קטליזאטור לתהליך של ריבוי הברחשים היתושים הסרטנים ובעקבותיהם הדגים ובעלי הכנף.

באגם כ-50 איים קטנים ונחלים רבים נשפכים אליו ויוצאים עם הנהר LAXA אשר זורם מאגם צפונה עד לחופים הצפוניים של איסלנד.

האזור עשיר במיוחד בציפורים. ובאגם זה במהלך הקיץ הכמות הגדולה ביותר  בעולם של מיני ברווזים בוחרים את האזור הזה כמועדף עליהם, גן עדו לציפורים ולצפרים.

תרגום שמו של האגם לעברית הוא למעשה אגם הברחשים, וזה פועל יוצא של הכמות הבלתי מובנת של ברחשים אשר גם הם "אוהבים" מאוד את האגם וכל מי שמבקר באגם חווה את החוויה הזאת של ענני הברחש האינסופיים. אם יש רוח אז המצב טוב , ויש מצב שלא נרגיש אותם.

אבל אם אין רוח המצב יכול להיות ממש טורדני. ומומלץ אז לחבוש ברדס שלא ייתן לברחשים הללו להיכנס למקומות לא רצויים.

כמות זו של חרקים היא גם הסיבה לכמות הגדולה של הציפורים באגם.

מסביב לאגם ובסביבתו הסמוכה נמצאים אזורים גיאותרמיים עם בריכות גופרית מהנרחבים באיסלנד, מכתשים והרי געש שבחלקם עדיין פעילים ואשר יחד עם האגם מעצבים את קווי המתאר המרשימים של פלאי הטבע של המקום.

אחד הנהנים העיקריים של אוצרות גיאותרמים אלו הוא ייצור החשמל. זהו ממש חשמל "ירוק" ללא שימוש בחומרים מזהמי אויר ובעלי עלות יקרה. נוכל גם לבקר בתחנת לייצור חשמל גיאותרמי בשיפולי הר הגעש Krafla.

האגם יחד עם הנהר Laxa שיוצא ממנו הוכרזו כמקום מוגן בשנת 1974 וזאת על מנת לשמר ולהגן על הנוף, הצורות הגיאולוגיות ועל חיות הבר במקום ולקדם מחקרים.

האגם והנהר רשומים כביצות בינלאומיות חשובות וקיימת סוכנות לשימור הטבע שמתפקידה לשמור שרמת האיזון האקולוגי של המקום לא תופרע. סוכנות זו פועלת לפי אמנת Ramsar,

שווה להזכיר בכמה מילים מה המהות שעומדת מאחוריה. למעשה זו אמנה שתפקידה להגדיר מהן אזורי הביצות שחשובים לקיום בתי גידול של בעלי חיים שונים, ולבלום את ההפסד של שטחי ביצות בעולם של היום. שם האמנה על שם העיר שבה היא הוכרזה Ramsar באיראן.

 מידע נוסף על טבעו של  אגם מיוואטן ניתן לקבל במרכז המבקרים Reykjahlid.

אנחנו כמבקרים זמניים במקום מתבקשים להתייחס לאופי העדין של האזור בזהירות, ולהימנע מגרימת הפרעה לטבע.

איסלנד שוכנת על הגבול של שני לוחות טקטוניים, הלוח של צפון אמריקה והלוח של אירופה ואסיה. לוחות אלה מתרחקים בקצב של כ 2 סנטימטר בשנה האחד מהשני. לבה פורצת ועולה ביניהם וממלאת את הבקע. אזור מיוואטן  שוכן על קו התפר הזה של שני הלוחות הטקטוניים האלה, והפעילות הוולקנית באזור היא ניכרת.

הדבר האחרון שכדאי לזכור בטיילנו באזור שאסור לרדת מתוואי הדרך. הליכה מותרת במקומות שמוגדרים לכך. וכמובן לנהוג בכבוד כלפי הטבע במקום המדהים הזה.

את מסלולינו נתחיל ממרכז המבקרים של העיירה Reykjahlíð אשר נמצא ליד תחנת דלק וליד סניף של  Samkaup Strax כך שיש באפשרותנו למלא דלק ולהצטייד במזון, גז ואינפורמציה.

יש שלוש מקומות שבמידה ואנחנו רוצים להיכנס אליהם אנחנו צריכים לדעת את שעות הפתיחה שלהם ולתכנן בהתאם.

 הראשון הוא .Mývatn Nature Baths ששעות הפתיחה שלו:

The spa is open all year round.

The well being of our guests is our top priority. Spoil yourself!

Summertime (1. June - 31. August): 09:00 – 24:00 
Entry no later than 23:30.

Wintertime (1. September - 31. May):  12:00 – 22:00 
Entry no later than 21:30.

המקום כשמו הוא כמו הלגונה הכחולה. בריכה עם מים גיאותרמיים  שנחמד לבלות בה אחרי יום טיול ארוך ומתיש. עלות כניסה  20 יורו למבוגר כ-8 יורו לילד מגיל 12-15, ילדים עד גיל 12 חינם.

לפי הפרסומים של האתר המים מגיעים מעומקים של עד 2500 מטר ומכילים מכלול של מינרלים ואורגניזמים למיניהם המטיבים עם העור.

מיקום: ניסע מזרחה  ממיקומנו על כביש 1 3.8 ק"מ ונפנה לכביש 8815 עוד 1 ק"מ.

המקום השני  שצריך לקחת בחשבון הזמנים הוא מרכז המבקרים של תחנת החשמל הגיאותרמית בהר הגעש Krafla. 12:30-15:30 בימות השבוע ב-ו ובשעות 13:00-17:00 בימי ש-א.

במרכז המבקרים של התחנה נוכל להשכיל על ההיסטוריה של התפתחות ניצול החשמל ממקורות גיאותרמיים. בתהליך הייצור במקום, כולל סיור . בנוסף נוכל לצפות בסרט המתאר את התפרצותו האחרונה של ההר בשנת 1984.

מיקום: נמשיך  ממיקומנו על כביש 1 לכיוון מזרח 6.7  עד למפגש עם כביש 863 צפונה ועליו ניסע עוד7.6 ק"מ.

המקום השלישי הוא Sigurgeir''s Birdmuseum . הפתוח כל יום  11:00-19:00

354-464-4477 . המוזיאון הזה מכיל אוסף של 330 מיני עופות מ-180 סוגים שונים וכן אוסף ביצי ציפורים . המקום נחשב לאוסף הציפורים הפרטי הגדול ביותר באיסלנד. אוסף שהתחיל אצל Sigurgeir Stefansson  מציפור  מפוחלצת שקיבל במתנה כשהיה בן 14. מאותו רגע החל לאסוף ציפורים מתות ולפחלץ אותן. מהר מאוד כל חבריו ושכניו בכל פעם שמצאו ציפור מתה קראו לו וכך האוסף הלך ותפס מימדים עד שלא היה מקום בביתו להכיל את הכמות הגדולה הזאת.

למזלו הלא טוב הוא נהרג בגיל 37 כששהה בלב האגם בעבודת תיקונים של כבל טלפון תת מימי. סופה שפגעה בו ושני חברים לעבודה, הפכה את סירתם והם טבעו.

המוזיאון הוקם 9 שנים מאוחר יותר.

בהחלט מקום ששווה ביקור.

מיקום : 3.7 ק"מ מערבה ממיקומנו על כביש 87 נקרא גם 1 בקטע הזה ומשם דרומה 2.7 ק"מ על כביש 1.   ניכנס לפי השילוט לחוות Ytri-Neslönd.

מיקומינו הכוונה לתחנת הדלק עם מרכז המבקרים בעיירה Reykjahlíð.

 

אגם עם צבעי כחול מדהימים וכמובן אדים ועוד אדים

ועכשיו למסלול:

מצומת כביש 87 עם כביש 1 ניפנה מזרחה מצד ימין לכיוון התקדמותנו במרחק אווירי של כ-4 ק"מ מתנשא המכתש המרשים Hverfjall שעליו נבקר בהמשך היום. ממול מתנשא רכס בעל שלל צבעים מסוגי מינרלים רבים הנמצאים בקרקע הרכס. זהו הר Namafjall אשר נמצא באזור גיאותרמי פעיל. לכשנעבור 2.7 ק"מ ונהיה מול הכניסה למרחצאות (ימין לכיוון הנסיעה) מצד שמאל יהיה אגם עם צבעי כחול מדהימים וכמובן אדים ועוד אדים שמראים לנו שהאגם הזה הטמ"פ שלו גבוהה. שלטים מסביבו יזהירו על איסור השחייה במקום.

מייד עם תחילת הטיפוס של הכביש על ההר הצבעוני Namafjall, יש כניסה לחנייה מצד ימין עם שלטים גדולים עם הסברים על הסביבה . גם התצפית מהמקום יפה. עם כל המקומות המעשנים שמסביב.

מנקודה זו נמשיך לטפס על הכביש ונעבור את הרכס. 3 ק"מ ממקום השלטים ועם גמר הירידה ניכנס למגרש החנייה של אחד מהמקומות המיוחדים באיסלנד, Hveraröndor Hverir.

בוץ מבעבעשלט עם מפת Namafjall

לפנינו מכלול של בריכות בוץ מבעבע, קיטור שפורץ ברעש סילוני ממעמקי האדמה אדי גופרית, וצבעים של מינרלים רבים. שבילים מסודרים עוברים מאתר לאתר. טמ"פ הבוץ כמעט ברתיחה ושלטים מזהירים את המבקרים מהטמ"פ הגבוהה.

פה מי שמבקר עושה וואאוו גדול. זאת תופעה שלא רואים הרבה במקומותינו.(לא הוואאוו)

מכיוון שהרוח ממש "משכיבה את ענני הגופרית הללו על האדמה למרחק לא קטן ובכל פעם שכיוונה משתנה העננים מכסים שטח אחר, התוצאה של הפעילות הזאת הוא היעדר צמחייה. השטח למעשה מעוקר והאדמה חומצית. יש לזכור שהאדים במקום נחשבים בהחלט למזיקים לבני האדם ורצוי לנשום אותם כמה שפחות אבל זה בלתי נמנע.

המקום הוא אחד משדות הגופרית הגדולים באיסלנד ובעבר נהגו לכרות גופרית ולהעביר אותה לדנמרק שם יצרו ממנה אבק שריפה לשימוש במלחמה שהייתה בין דנמרק לשוודיה.

שבילים מובילים גם אל ראש ההר הצבעוני Namafjall. המתנשא מעל לשדה הבוץ המבעבע.יש אפשרות לטייל לראש ההר אבל יש לזכור שהיום שלפנינו עמוס ובהמשך היום יש לנו טיפוס  על  שני מכתשים שזה בגדר חובה מסלול ארוך יותר לשדה גיאותרמי נוסף בקלדרה של הר הגעש Krafla.

בגמר סיורינו במקום נחזור לכביש 1 ,ונפנה מזרחה. כעבור 300 מטר נפנה לכביש 863 לפי השילוט להר Krafla. כעבור כמה ק"מ נחלוף ליד אנדרטה משעשעת בדמות של מקלחת ואסלה באמצע שום מקום. חיברו עמוד של מקלחת ליציאת צינור המזרים מים והעמידו ליד אסלה והתוצאה פסל סביבתי משעשע המצליח להוציא חיוך כמעט מכל מי שעובר במקום.

בהמשך נעבור ליד תחנת הכוח הגיאותרמי ומי שרוצה לבקר במקום צריך להתאים לפי השעות.שמצוינות בפתיחת המסלול.

על כל מורדות ההרים מסביב מונחים צינורות גדולים המובילים את הקיטור מנקודות השאיבה שלו אל המרכז לייצור אנרגיה. אנחנו נעבור במעין גשר של צינורות העובר בצורת האות ''ח''. ונמשיך עם הכביש. אשר מטפס על ההר. 8 ק"מ מהצומת עם כביש 1 יש ירידה לחניה מצד שמאל אליה נחזור בהמשך. אנחנו נמשיך עם הכביש עוד כ-ק"מ לכיוון הלוע המזדקר מולנו של מכתש Viti.

לפני המכתש יש מבנה השייך לתחנת הכוח ואדי קיטור משוחררים לאוויר תוך כדי השמעת רעש חזק.

על הדרך מול המבנה יש שלטי הסברה מעניינים המתארים את הקידוח לעומק של 4.5 ק"מ של פרויקט קידוח  בארות לעומק. Iceland Deep Drilling Project (IDDP) .

עם תיאור השלבים לשאיבת הקיטור. מומלץ לקרא.

נחנה במגרש החנייה למרגלות ה- Vitiונצא לטיפוס אל מרומי המכתש. פרוש השם – Viti באיסלנדית הוא- גיהינום. גיהינום היות ובעבר הרחוק האמונה הרווחת הייתה שמתחת להרי הגעש שוכן גיהינום. באיסלנד יש 2 כאלו מפורסמים , כאשר – Viti השני נמצא בהר הגעש Askja. מפורסם יותר

אבל כנראה עם פחות מבקרים היות וההגעה אליו מורכבת יותר.

מכתש ויטי עם האגם במרכזו


עם הגיענו לשפת המכתש לאחר שנסדר את הנשימה מהמאמץ הקל  של הטיפוס בשביל התלול.

נתפנה לספוג את הנוף שנפרש לרגלינו ולעינינו. ראשית האגם הכחול ירוק בתוך המכתש שנוצר כתוצאה של התפוצצות הר הגעש והיווצרותו של המכתש. כאשר על השפה החדה המקיפה אותו יש מטיילים רבים הנמצאים בשלב זה או אחר של הקפת הלוע המרשים. המראה של האנשים המהלכים על השפה הדקה המקיפה את הלוע מרשים למדי. בצידו השני של ההר ישנו אגמון קטן נוסף ומי שמקיף את הלוע יראה אותו בצד השני של הלוע.

מסביב נפרש לפנינו הנוף המדהים של האזור כולו.

תחנת הכוח נמצאת מדרום לנו. ובהמשך הרחק מדרום מתנוסס הר . Herdubreid זהו הר שולחן מרשים ביותר הנראה כמעט מכל מקום באזור כולו. הוא נחשב להר הלאומי של איסלנד ומתנוסס לגובה של 1682 מטר . מכונה גם מלכת ההרים של איסלנד. ממזרח נפרשת לפנינו הקלדרה של ה-

Krafla. עם האזור הגיאותרמי Leirhnjukur שנבקר בהמשך . כמובן שמכל כיוון עולים ענני קיטור.

מכתש Viti נוצר בשנת 1724 כאשר התפרצות גדולה החלה באזור של אגם Myvatn. במה שמכונה השריפות של אגם Myvatn. בהתפוצצות אגרסיבית במיוחד נוצר המכתש אשר התמלא מים בהמשך. בתקופה של כמה שנים התחוללו באזור רעידות אדמה והתפרצויות חוזרות אשר שינו את הנוף ללא הרף. ההתפרצות הגדולה מכולם התחוללה בשנת 1729 ונהר של לבה זרם מהר Leirhnjukur המתנשא ממזרח למכתש Viti לכיוון האגם כאשר בדרך היא זרמה מסביב לכנסייה בעיר Reykjahlid אשר שרדה את הזרם הזה של הלבה. באותן התפרצויות נפתחו סדקים רבים באזור האגם וזרמי לבה כבירים התרוממו לגובה רב אשר ניראה למרחקים גדולים.

גם בתקופה קרובה אלינו יותר ,בשנים 1975-1984 סידרה של 9 התפרצויות התחוללה בהר  Krafla במה שמכונה השריפות של . Krafla

בבדיקות שנעשו לאחרונה מצאו מגמה בעומק של 2100 מטר בלבד. מה שמראה שהאזור פעיל למדי והתפרצות היא שאלה של זמן בלבד.

נקיף את הלוע קוטר המכתש כ-300 מטר ואורך המסלול כק"מ. נרד חזרה לחנייה. משם נחזור ק"מ וניכנס ימינה לחנייה גדולה אשר משם יוצאים לסיור באזור הגיאותרמי הגדול והמעניין Leirhnjukur.

למעשה זהו מרכז הקלדרה של הר הגעש Krafla. המשתרעת לקוטר של כעשרים וחמש ק"מ.

 

הקלדרה של הר הגעש Krafla

מהחנייה יוצא שביל מסומן לכיוון האתר שניראה למרחוק בשל הצבעוניות שלו ובשל ענני האדים אשר פורצים החוצה מלא מעט מקומות. מצידנו רואים היטב את ההבדלים בין זרמים של לבה ישנה מאוד לבין כאלו חדשים יחסית. על הזרמים הישנים צומחים להם אזובים ירוקים אשר נותנים מראה עגלגל ורך לשדות הלבה האלו. לעומתם בשדות החדשים יותר הלבה שחורה ללא שום צמחייה עם סלעים חדים ומראה פראי.

שלט אזהרה על אדמה חמה

במידה ונעשה את כל המסלול אורכו כ-4-5 ק"מ . בהמשך הדרך שביל העפר הופך להיות שביל עץ. שביל העץ נועד שלא נדרך על האדמה החמה שבמקום, השלטים שבמקום מסבירים את זה היטב. מה שמוסיף לתחושה של המבקר במקום על המיוחדות של האתר. שביל העץ מטפס בהמשכו על ההר תוך הובלה למכלול של ברכות בוץ ומינרלים אשר צובעים את האזור בשלל צבעים.בהמשך במרומי ההר, שביל העץ חוזר להיות שביל עפר בינות לסלעי הלבה הקפואה. התמונות מרהיבות, בכל מקום הצבע משתנה לפי המינרל אשר יצר אותו,בקיעים וסדקים מעשנים ובחלקם משמיעים נהמת מעמקים. אוירה של להיות במקום מיוחד. השבילים עוברים בתוך השדות השחורים אשר נראים כאגם שחור עד לקצה הקלדרה. פה ושם הצבע השחור נשבר בנקודות צבעוניות של בגדי המטיילים. בלוע או מה שמסמל אותו ממש רובצת לה קליפה של לבה שקפאה. במעין חתך ניתן לראות את הקליפה על אדמה ועשן עולה מבקיעים בסלעים. כדאי למשוך לתוך השבילים בשדות הלבה השחורים ולהתרשם . מנקודה זו פחות או יותר נחזור על עקבותינו.

מהחנייה נמשוך חזרה את 8 הק"מ לכביש 1 כאשר אם לא עשינו את הביקור בתחנה הגיאותרמית נוכל לבטח לעשותו עכשיו.(כמובן שתלוי בשעה)

ההליכה רק על שבילי העץ

בהגיענו לכביש 1 נמשוך מערבה לכיוון Reykjahlid. נעבור את אתר בורות הבוץ המבעבע Hveraröndor Hverir נתפס על הר Namafjall הצבעוני ונרד מצידו השני. מייד לכשנעבור את הכניסה למרחצאות Myvatn   ב-550  מטר נגיע לדרך עפר לכיוון דרום או שמאלה לכיוון ההתקדמות. כביש 860. לא בטוח שיש מספר שמסמן את הכביש. בכל אופן שלטי העץ לאחר שנכנסנו לדרך העפר יסמנו לנו את המרחק עד למערת Grótagjá. שזה בערך 2 ק"מ. המערה יושבת על שבר מאוד גדול. 2 לוחות שנעו האחד לכיוון השני לחצו ולחצו ולבסוף "עלו" למעלה ויצרו את השבר שבמקומות מסוימים עמוק למדי.ניתן מהמערה לטייל לאורך השבר ולהתרשם מכוחות הטבע. הסוכרייה של המערה הוא המעיין החם שנובע בתוכה. צריך להיכנס עם פנסים עקב החשכה. המעיין נמצא סמוך מאוד לכניסה והמערה הופכת בעצם למעין בריכה מתחת לפני האדמה.

לאחרונה החלו נופלים סלעים מתקרת המערה ויש שילוט במקום המזהיר מכך. כמו כן במערה אחרת באזור Stóragjá  שגם בה יש נביעה חמה התגלו בקטריות והשחייה בה אסורה כך שצריך לוודא שהכניסה למים במערת Grótagjá בטוחה.(על אחריותכם) הכניסה דרך פתח קטן ולידו עץ .

הירידה לא כל כך נוחה עם סלעים גדולים שמפריעים בירידה. אבל בפנים אם מאירים התמונה יפה ובהחלט מפתה להיכנס למים.
 

השבר לייד מערת  Grótagjáבמערת Grótagjá

עם התקדמותנו למערה מולנו ניראה גדול מתמיד מכתש האפר המרשים Hverfjall המתנשא לגובה של כ-200 מטר מעל סביבתו.לכשנצא מהמערה נמשיך עם דרך העפר עד לחיבורה עם כביש 848 המקיף את האגם מצידו הדרומי והמזרחי. משם נמשיך דרומה 1.5 ק"מ עד לכניסה לדרך העפר למכתש של Hverfjall. נכנס 1.3 ק"מ ונשבור שמאלה עם הדרך למרגלות המכתש עד הגיענו למגרש חנייה ממנו עולה השביל למרומי המכתש.

השביל למרומי המכתש תלול למדי. ובהחלט לא קל, אבל בטיפוס רגוע אפשר בהחלט לעשותו.

ההגעה לראש המכתש היא בהחלט אחד משיאי היום הזה. האגם נפרש לרגלינו מקצה

לקצה. פנים המכתש גם הוא נפרש לפנינו ועומקו 140 מטר ממקום עומדנו. הירידה לתוכו אסורה שימו לב. המכתש הזה נוצר בהתפוצצות אחת והוא בהחלט אלמנט חריג בפני השטח של סביבות האגם. זה ניראה כמו סוללות מלאכותיות שנערמו לגובה רב ע"י טרקטורים.גם כאן כמו במכתש הראשון שלנו היום Viti. ניתן להקיף את המכתש. רק שפה הקוטר הוא כק"מ כך שההיקף הוא למעלה משלושה ק"מ. המורדות חשופים לחלוטין . תופעה מאוד משמעותית היא הרוח העזה שלבטח תקדם את פניכם על מרומי המכתש.

היא כה עזה עד כדי כך שיש מטיילים שפשוט השתטחו על הארץ מחשש שהרוח "תעיף" אותם.

הירידה מהמכתש כמובן יותר קלה מהטיפוס ובסופה לאחר שניתן לרגליים להירגע נמשיך לתחנה הבאה שלנו למסלול.

מכתש האפר המרשים Hverfjall

נחזור לכביש 848 נמשיך דרומה(שמאלה) עוד 1.3 ק"מ ואז נפנה לפי השילוט אל Dimmuborgir.

נמשיך עם הכביש הצר 1.4 ק"מ עד לחניית האתר. באתר יש חנות מזכרות גדולה, בית קפה ונוף לכיוון האתר המעניין.

בכניסה כמובן שלטים עם ההסבר כיצד המדענים משערים שנוצר המקום לפני 2000 שנה. לא לוותר על הקריאה, ואם אתם עם ילדים במיוחד. הם אוהבים את הידע . במקום מערכת שבילים מסודרת בינות לתצורות מעניינות שנוצרו בתהליך המוסבר בשילוט.

פרוש השם מאיסלנדית הוא "מבצרים חשוכים ".במקום נוכל לראות קשתות,מערות,סדקים,וכל מיני צורות שנוצרו במשך השנים. כל אחד והדמיון שלו.

זרם של לבה נעצר במקום ונוצר מעיו אגם לבה, כאשר מתחתיו היו מאגרי מים שהתחממו. בהגיעם ללחץ שעלה על משקל הלבה פרצו אדי הקיטור דרך הלבה דרך החוצה וכלפי מעלה. בדרך קיררו את הלבה מצידי סילון הקיטור וכך נוצרו מעין שרוולים של לבה שהתקשתה. לאחר שהמעצור שעצר את זרם הלבה קרס כנראה, זרם הלבה המשיך בדרכו בהשאירו לנו את התצורות המעניינות שבמקום. יש במקום סדקים באדמה שעומקם רב ויש להישאר בשבילים המסומנים בלבד.

2.5 ק"מ דרומית ל Dimmuborgir-נמצא את Hofei. מעין חצי אי הנכנס לתוך האגם ובו צמחיה ושבילים לכיוון האגם. מקום נחמד.

 7 ק"מ מ- Hofeiנגיע לדרום האגם ולחוף Skútustaðagígar.במקום נמצאים המכתשים המדומים.

 מכתשים אלו נוצרו בתהליך הדומה לזה שהתרחש ב-Dimmuborgir. גם כאן הלבה זרמה מעל אזור רטוב והקיטור שנוצר דחף למעלה את הלבה וכך נוצרו מעין מכתשים שלא פעילים וולקנית ולכן זהו מקור השם.

במקום שביל בינות המכתשים. שווה ביקור.

מכאן נמשיך אם עדיין ניתן לבקר במוזיאון הציפורים שהוזכר בתחילת המסלול. במידה וכבר מאוחר נוכל לבקר למחרת היום עם פתיחתו. זאת בעיה היות והוא נפתח בשעה 11:00 מה שפוגע בהתקדמות בטיול כולו.

בסיום היום הארוך ניסע למרחצאות Mývatn   הפתוחות עד 24:00 וניתן לגופינו את המנוחה מהיום האינטנסיבי הזה.

כמובן שניתן לבצע את המסלול הזה ביומיים ואז אפשר לעשות בניחותא את כל האתרים הללו.

עוד מספר אתרים שכדאי לדעת עליהם במידה ושוהים במקום מספר ימים:

1- Lofthellir, Lava Cave  

מערת לבה שההגעה אליה בטיול מאורגן עם הליכה לא קלה. משך הטיול כ 5 שעות. לא מומלץ לילדים קטנים ולמי שלא בכושר טוב. 

2- Vindbelgjarfjall

 הר געש בצד המערבי של האגם המתנשא לגובה של 529 מטר.  בעל צורה של חרוט כמעט מושלם. ההר מאוד בולט בסביבה המישורית סביבו. הפסגה שלו היא הנקודה הגבוהה ביותר סביב האגם. מסלול לא קל האורך כשעה לבעלי כושר. צריך נעלי הליכה טובות. למי שמגיע לפסגה שכרו בדמות הנוף המרהיב שנפרש לרגליו. 

סיכום מסלול 6 והמלצות 

1-    אורך המסלול מנקודת המוצא הוא 71 ק"מ בלבד. בהנחה שהלינה בסיום היום היא בעיר Reykjahlíð

 
השימוש בכל המידע שמופיע כאן ובמסלולים המתוארים בהמשך הוא על אחריות המטייל בלבד.
אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן המסלול בלא קבלת הסכמתו של דוידי קליר בכתב ומראש.
דוידי קליר אינו אחראי בשום מקרה ואופן לשימוש שנעשה במידע המצוי במסלול המתואר בהמשך.
דוידי קליר לא יהיה אחראי לשום נזק ישיר או עקיף, כספי או אחר, שייגרם למשתמש במסלול המוצע
.
2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר