דוידי קליר- מסלולי טיול - הפיורדים המערביים מסלול מס 1
Booking.com
Booking.com
דוידי קליר - מסלולי טיול
לחץ

2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר 

מסלול יום 1 בפיורדים המערביים

כשאתם עולים למעבורת תוודאו שמיכל הדלק שלכם מלא כדי שתוכלו להמשיך לפי המסלול ולא לחפש תחנות דלק שלא על תוואי המסלול. אם לא מלאתם יש תחנת דלק כ-6 ק"מ צפונית למעגן בעיירה Flókalundur. אחרת אין תחנות דלק עד לצוק Látrabjarg ולחזרה ממנו- מהלך של כ-200 ק"מ.
אל הפיורדים המערביים כדאי להגיע עם המעבורת Ferry Baldur  אשר יוצאת מהעיירה Stykkishólmur אשר שוכנת לחופו הצפוני של חצי האי Snæfells.
המעבורת מופעלת על ידי חברת Seatours אשר משרדיה נמצאים בעיירה. המעבורת יוצאת פעמיים ביום(נכון לכתיבת שורות אלו) פעם אחת בשעה 9:00 והפעם השנייה בשעה 15:45  (בעונת הקיץ   1/6 עד  31/8)
בשל מהלך המסלול כדאי לקחת את המעבורת בבוקר כל עוד יש פאפינים בצוק Látrabjarg ואתם אכן מתכננים לראות אותם. לקראת סוף יולי תחילת אוגוסט הפאפינים עוזבים את איסלנד וצריך לתכנן בהתאם.
ממולץ להזמין כרטיסים למעבורת מראש בעונה. כאן זה אחד מהמקומות הבודדים שאני ממליץ לבצע רכישת כרטיסים למעבורת מראש. זאת בעיקר כי המסלול שלכם הכולל מקומות לינה מוזמנים אינו גמיש כל כך לשינויים ולא יהיה נחמד לא לעלות למעבורת ולעשות את הדרך על הכבישים- מה שיוסיף לכם 270 ק"מ של כביש אבל בעיקר כ-6 שעות של נהיגה.
אם ברצונכם לצפות בפאפינים באיסלנד כדאי לתכנן את הטיול בין התאריכים 20/6 ועד 20/7 או אז הסיכויים שלכם לצפות בציפור יוצאת הדופן הזאת גדלים ולא תפסיקו מלצלם אותם עוד ועוד.בטיול האחרון שלנו הם צולמו "רק"כ-1000 תמונות .
המעבורת עוברת ואף עוגנת באי המבודד  Flateyבדרכה אל הפיורדים המערביים (בקיץ). מהשם של האי ניתן לגזור שהאי שטוח (Flat) . 2 ק"מ אורך על 1 ק"מ רוחב יקבלו את פניו של מי שרוצה להרגיש איך זה להיות באמת בסוף העולם שמאלה. מספר בתים מקומיים צבעוניים מלון אחד ואפשרות להעברת הציוד שלכם מהמעגן אל המלון באמצעות מריצה(אפשר גם להזמין מהמלון) מעבר לשלווה מציעים באי גם תצפית מדהימה על ציפורים.
אז איך מכניסים את האי למסלול הטיול בו בזמן שאין אפשרות לרדת עם רכב לאי? בזמן שאתם על המעבורת את המפתחות לרכב תכניסו למעטפה ותכתבו עליה את מספר לוחית הרכב שלכם. השאירו אותם במסעדה במעבורת. בזמן שאתם כבר תטיילו באי , המעבורת תגיע אל נקודת העגינה שלה בפיורדים המערביים. יורידו לכם את הרכב ויחזירו את המפתחות למסעדה במעבורת.
לכם יש כ-7 שעות לתור את האי הקטן והמבודד עד שהמעבורת עושה סיבוב שלם ומגיעה שוב לאי בשעות אחר הצהריים. עולים למעבורת אוספים את מפתחות הרכב וכשמגיעים למען בפיורדים, אוספים את מכוניתכם המחכה לכם בסבלנות. אם אתם מכניסים את האי למסלול תצטרכו כנראה להוסיף יום למסלול הטיול ואז הייתי ממליץ לעשות את הלינה ב- Flókalundur.
 
המעבורת ממשיכה בדרכה אל Brjánslækur ferry נקודת העגינה שלה בפיורדים המערביים  אליה היא תגיע כעבור כשעתיים וחצי של הפלגה     . לסדרת הכבישים אשר מקיפה את הפיורדים  נתנו שם- כביש הטבעת מספר 2 למרות שהוא מורכב מסדרה של כבישים.
כביש 60
כביש 62
כביש 63
כביש 61
כביש 68
חלק נכבד של כביש טבעת מספר 2 הוא דרכי עפר ושלט שאתם עוברים מדרך סלולה אל דרך עפר יקדם את פניכם.........GRAVEL ROAD AHEAD
מנקודת עגינת המעבורת נגיע כעבור כ-300 מטר אל  כביש 62 . אין כמו לפתוח את מסלול הפיורדים המערביים עם כניסה לאחת מיני רבות של הבריכות החמות המפורסמות והמדהימות הנמצאות לאורך דרכי הפיורדים המערביים ואין מתאימה יותר מ- בריכת  Birkimelur שנמצאת בכיוון ההתקדמות שלנו עם מקום להחלפת בגדים ומקלחת. רק לידיעה שהמקום בתשלום. הבריכה מחולקת ל-2 חלקים. חלק אחד מעין בריכה יחסית גדולה שממש אפשר לשחות בה. השנייה בריכה עגולה מסורתית הבנויה מאבנים ואשר המפרץ הסובב את הבריכה נשקף במלוא הודו למי שרובץ במי הבריכה. ללא ספק מהמם ושווה את התשלום.

 

הבריכה החמה

מרגע שעליתם על כביש 62 פנו שמאלה ודרומה וכעבור 15.3 ק"מ תגיעו לשילוט של בריכת Birkimelur מצד שמאל לכיוון ההתקדמות מזרחה. אם אין רכבים ליד הבריכה אפשר ממש לרדת עד לכניסה. אם לא, תיאלצו לרדת ברגל כמה עשרות מטר בודדים מהחנייה למעלה. המים בלגונה אשר סובבת את הבריכה רדודים מאוד מה שמאפשר לציפורים להלך בקלות וללקט מזון. השתקפויות מהממות ושטף התמונות לא ייעצר לרגע.
אם אתם לא בראש של בריכות אתם יכולים להסתפק בלשבת על השולחן הצופה אל המפרץ של בריכת Birkimelur אליו תגיעו כעבור 14.6 ק"מ מרגע שעליתם על כביש 62. 700 מטר לפני הבריכה.(לצד שמאל של הדרך)
המקום הזה מתאים לכל אחד שחפץ לעשות הפסקת קפה/אוכל אחרי כמעט 3 השעות של חציית הפיורד עם המעבורת.
אחרי ההנאה המובטחת אנחנו ממשיכים בדרכנו מערבה. היעד שלנו הם צוקי Látrabjarg אשר נחשבים לנקודה המערבית ביותר ביבשת אירופה.
האמת שיש מעט בעיתיות בהגדרה. זאת כי מצד אחד מתגאים האיסלנדים שהמדינה שלהם יושבת על 2 לוחות טקטוניים: אירו-אסיה ממזרח וצפון אמריקה במערב. לצורך ההדגשה הזאת אף יצרו כמה מונומנטים שאחד מהם הוא הגשר הבין יבשתי בין אמריקה לאירופה בחצי האי Reykjanes לא רחוק משדה התעופה הבינלאומי של איסלנד.
מהצד השני הם זוקפים לזכותם שגם הנקודה המערבית ביותר באירופה נמצאת אצלם. הלוחות מחלקים פחות או יותר את איסלנד במרכזה כך שצוקי Látrabjarg יושבים על הלוח הצפון אמריקאי.
אתם תבחרו מה להחליט.
כביש 62 עובר בחלק הזה של דרכנו בצד הצפוני של Breiðafjörður ובצד הדרומי המרוחק מעבר למפרץ נשקף הר הגעש Snæfellsjökull המכוסה קרח.
הכביש עובר בסמוך לחופים מפתים אבל את נושא החוף נשמור ליותר מאוחר כשנגיע אל Rauðisandur Beach החוף עם החולות האדומים. Rauð = אדום   sandur=חול

אחרי כ- 12.5 ק"מ הכביש מתרחק מהחוף ומטפס עד לגובה של 400 מטר. מפעם לפעם נבחין במפלי מים מרהיבים למדי אלא שהם רחוקים מהכביש והגישה אליהם לא פשוטה. הכביש יורד בהמשכו אל עבר Patreksfjörður
או בתרגום של גוגל הפיורד של פטריק. ירידה של 2 סרפנטינות עם נוף מרהיב של הפיורד.
לאורך הדרך ובכלל בכל איסלנד החקלאים הקוצרים את העשב גוללים אותו עם מכונת דיש מיוחדת ועוטפים את גליל העשב עם ניילון. בעבר הלא רחוק השתמשו אך ורק בניילון לבן מה שנתן לגלילים האלו צורה של גבינות קממבר. היום כבר עוטפים בניילון עם כל מיני צבעים והשדות הפכו צבעוניים יותר. למשל חקלאי שמערבב גלילים לבנים עם גלילים ורודים ואתם מקבלים את הרצון ללכת ולאכול מרשמלו. בכל מקום שבו החקלאים קוצרים אתם תראו את הגלילים הללו- בכל רחבי איסלנד.
קצת לפני הסרפנטינות עומד פסל אבן מעניין הנושא את השם- Kleifabúi שהוקם על ידי הפועלים שבנו את הכביש.
כשאנחנו מגיעים כמעט אל הפיורד נפנה שמאלה אל דרך 612.
אחרי 3.2 ק"מ נגיע אל Garðar BA 64 -ספינת דייג עשויה ברזל העוגנת על החוף ומשמשת כמצבה לספינת הברזל הראשונה של איסלנד אשר נבנתה בשנת 1912 בנורווגיה ושימשה בתחילת דרכה כספינה לצייד לוויתנים אשר כללה מנוע קיטור חזק לצד מפרשים מסורתיים ונחשבה להייטק של ספינות הדייג באותה התקופה.
לאיסלנד הגיעה הספינה רק אחרי מלחמת העולם השנייה ב-1945 ומאז 1981 חונה פה על החוף ומשמשת אתר פופולרי בקרב צלמים אשר מגיעים להנציח את גרוטאת הברזל המחלידה והמתפוררת לה במקום.
קראתי היכן שהוא שבעל הספינה החליט לשים את הספינה כאן היות והשטח היה שלו וזאת הייתה הדרך הזולה ביותר להיפטר ממנה ללא עלויות נוספות.
לא להסתכן בלהיכנס לתוך הספינה.
4.5 ק"מ בהמשכו של כביש 612 יביאו אותנו אל כביש 614 היורד דרומה אל עבר חוף החולות האדומים. יש הקוראים לחופים הללו חופי הזהב אבל בתרגום ישיר כפי שראינו - Rauðisandur Beach פרושו חוף החול האדום.
הדרך היורדת אל החופים היא דרך עפר לעיתים מסוכנת עם שיפועים חדים וללא מעקות בטיחות. נהיגה זהירה תביא אתכם בשלום אל רצועת החוף המיוחדת הזאת הנמתחת לאורך של כ-10 ק"מ.
אורך הדרך עד לחופים היא 9.7 ק"מ על דרך 614 ואשר בסופם נגיע אל החוף ואל צומת T אשר בה נפנה קודם שמאלה אל עבר Melanes   בדרך יפה שמפלים הנשפכים מהצוקים משמאל לכוון ההתקדמות שלנו מלווים אותה.
כדאי לדעת קודם כל שאם אנחנו מטיילים ולנים בקמפינגים הרי שיש במקום את Melanes campsite. שדה ענקי שבעל החווה במקום מייעד לקמפינג. השדה שוכן בסמוך לחופים המדהימים של המקום. 
האפשרות האחרת היא כמובן לעשות מסלול קטן במקום.
מהחנייה בסוף הדרך מול הקמפינג וליד בית הקפה הקטן שהוקם במקום יוצא מסלול רגלי לא ארוך שאתו אפשר להגיע אל נקודת תצפית על המפרץ. המסלול יפה אבל עובר בשדה עתיר ברחשים אשר נכנסים לכל מקום. על ההר היורד לחווה נשפך מפל יפה והמים זורמים בשדה בו אנחנו מטיילים. שימו לב לשלטים לעניין עשיית צרכים במקום. בהמשך שביל הטיול מטפס אל המצוק אשר מעל למפרץ.
שביל הטיול הזה גם מוביל אל שרידי חוות Sjöundá  אשר הייתה בעבר במקום ואשר שמה נקשר באחד מסיפורי הרצח הרומנטיים המדוברים ביותר באיסלנד של המאה ה-19 שנת 1802. סיפור אהבה בין איכר אחד לאשתו של השני הביא לרציחתם של בני הזוג של הנאהבים. האמת התבררה כעבור כמה חודשים עת נפלטה גופת הגבר אל החוף. 2 הנאהבים נידונו למוות ומכיוון שבאיסלנד אף אחד לא היה מוכן להיות המוציא להורג נשלחו השניים לנורווגיה לביצוע גזר הדין.
האישה "הצליחה" למות לפני הביצוע ואפילו לפני שבכלל יצאה את גבולות איסלנד. גורלו של הגבר היה פחות טוב ולמרות שהצליח לברוח פעמיים הוא הוצא להורג על גלגל הריסוק- מעין מכשיר עינויים די נוראי לא לפני שידו הימנית קוצצה והוא סומן באמצעות מוט מלובן.
על המקרה נכתב רב מכר ידוע- Svartfugl, by Gunnar Gunnarsson.
 
מהמקום יש גם מסלול בתשלום לצפייה בכלבי הים שבאזור ואפשר להצטרף אליו כאן

הטיול באמצעות טרקטור היוצא מהחווה במקום והנוסע כ-10 ק"מ אל מיקום שיש האומרים ששומרים עליו בסוד כדי לשמור על כלבי הים או אולי לחייב אתכם לקחת את הטיול בתשלום בשביל לצפות בכלבי הים.
נכון לכתיבת השורות עלות הטיול כ-500 ₪ למבוגר (בהחלט לא זול)
את הקפה שלאחר המסלול הרגלי נשמור דווקא לבית קפה אשר בצד הימני של צומת ה-T. זאת כדי שתהיה לנו הצדקה גם לנסוע אל הצד המערבי יותר של החוף וגם כי אני חושב שבבית הקפה Franska kaffihúsið המשקיף אל מי הלגונה הרדודה המגיעים ממש עד סמוך מאוד לדרך הרבה יותר נחמד לשבת ולצפות בנוף המדהים של החולות עם הצבעים המיוחדים, הכחול של המים(בתקווה למזג אוויר חביב) והירוק של הצמחייה הרבה שנמצאת במקום. ופסגת הר הגעש Snæfellsjökull המכוסה קרח הנשקף מרחוק.
אולי תזכו גם לראות קבוצה של כבשים הניגשת לשתות ממי הלגונה- ותקבלו בהחלט תמונה מושלמת. הישיבה על כיסאות ושולחנות העץ הצופים אל פני הים היא ממש מושלמת. בנוסף תוכלו ליהנות ממה שיש לבית הקפה להציע לכם אם נתעלם קלות מהעלות.
חוזרים את דרך 614 ואז פונים שמאלה על דרך 612 לעוד 38.5 ק"מ של דרך עפר שלא הייתי מגדיר אותה כנוחה במיוחד בהשוואה לדרכי עפר אחרות ברחבי האי.
איך שנתחיל לנסוע על דרך 612 נגיע אל חווה אחרי כ-900 מטר. מה שמיוחד בחווה אלו שחפיות ארקטיות המקננות ממש על הדרך(בשוליים) ולצדי הדרך ואין הן מהססות לתקוף כל דבר שזז בסמוך לקינים שלהן תוך כדי התנפלות קולנית עם מטסי תעופה מאיימים. בהחלט תופעה מעניינת רק שעליכם לדעת לנוע מהר מהמקום כדי באמת לא לפגוע בקינון שלהן במקום.
11.3 ק"מ ראשונים מהדרך עוברים לאורך Patreksfjörður עם מראות של ציפורים הצדות דגים או תרות אחר מזון בין הסלעים ועל החופים.
לאורך הדרך תתקלו מדי פעם במפלי מים הזורמים דרך צמחייה ירוקה די ייחודית שנראית כמו טחב בצבעי ירוק זוהר. המראה של מפלוני המים הזורמים דרך הצמחייה הזאת ממש מרהיב.

ק"מ מרגע שחזרנו לדרך 612 יביאו אותנו אל מוזיאון מעניין  אשר הוקם על ידי אספן גרוטאות מקומי . 

Minjasafn Egils Ólafssonar að Hnjóti

שפע של מוצגים כולל שרידי מטוס של הצי האמריקאי מכבדים את המקום.
יכול גם להוות נקודת מנוחה לקפה.
11.1 ק"מ בהמשך יביאו אותנו לכניסה אל Breiðavík  למי שהזמין לינה במקום. (יש גם קמפינג) מהמלון יש גם ירידה אל Breiðavík Beach חוף חולי יפהפה. נשאיר אם יהיה זמן אחרי הצוקים. במקום יש גם כנסייה Breiðavíkurkirkja שמיקומה מעט גבוה מהמלון והנופים הנשקפים ממנה יפים מאוד.
בהמשך נחלוף על פני 2 אגמים הסמוכים לדרך. הגדול יותר Latravatn ממש צמוד אל הדרך. קצת אחרי האגם נגיע אל Hvallátur ואל הבובה המפורסמת שמחזיקה תמרור למהירות מוגבלת של 30 קמ"ש(לכיוון הנגדי) גם כאן יש חוף ים יפה וממש קרוב אל הדרך.
מכאן אנחנו ממשיכים ישירות אל אחת מהאטרקציות השוות שיש לפיורדים המערביים להציע – צוקי Látrabjarg
צוק הציפורים הגדול ביותר באירופה ואשר נמתח לאורך 14 ק"מ.
השאיפה היא להגיע אל הצוקים בשעות אחה"צ שבהם הסיכוי לראות פאפינים גדל. אם תשכילו להיות כאן בערב אזי תראו פאפינים והרבה. המקום האידיאלי ללינה הוא הקמפינג Kárnafit campsite אשר נמצא למרגלות הצוקים ומתאים למי שמטייל בקראוון או אוהל. או אז יכול לעלות לצוק גם בשעות יותר מאוחרות.
נושא הלינה באזור קצת בעייתי ומחירי המלונות הבודדים שיש באזור הם יקרים למדי.
המלון הכי קרוב לצוקים הוא - 
Breidavik Guesthouse
עוד מלונות מרוחקים מעט:
Hnjotur Guesthouse
Hotel Latrabjarg
Haenuvik Cottages
      אם תגיעו ביום סגרירי הסיכוי שלכם לראות פאפינים על הצוק גדל מאוד היות ואז   חלק מהם נמנעים מלעוף אל הים הפתוח.
אז אני מדבר כאן בעיקר על הפאפינים אבל הצוק מהווה מקום קינון לסוגים רבים אחרים של ציפורים ומראה מושבות הקינון ורעש קולות הציפורים פשוט מהמם וכמובן שהנופים המתגלים ממרומי המצוק הנופל בניצב אל החופים הסלעיים של האוקיינוס בגבהים של עד 441 מטר.-חובה.
מגיעים למגרש החנייה אשר למרגלות הצוק אחרי דרך שנחשבת לא קלה ומתישה אשר תצריך ממכם נהיגה זהירה על מנת שתגיעו שלמים לצוקים וכמובן שלא יגרם נזק לרכב.
כשאתם פותחים את דלתות הרכב עשו זאת בזהירות ואחזו היטב בדלת שלא תעוף בחזקה מעוצמת הרוח שעשויה להיות במקום.
כדאי לקחת ביגוד נגד גשם היות ומזג האוויר עשוי להתחלף במהירות. קחו בחשבון שמסלול לאורך המצוק לוקח כ-3-4 שעות ואף יותר וכדאי לקחת אתכם אוכל.
מה עוד לקחת אתכם?
משקפת- חובה
מצלמה איכותית – חובה
חצובה- כדאי מאוד
מקלות הליכה- מומלץ מאוד

זהירות בקצוות המצוק- חובה במיוחד אם אתם עם ילדים. כמעט ואין גדר בטיחות ואם יש זהו רק חבל שבא לסמן מקומות מסוכנים או אפילו רק סימון בצבע לבן של קו שאסור לחצות אותו. עם מזג אוויר כמו שיש באיסלנד קו צבע כזה לא מחזיק מעמד יותר מדי. כמו כן היציבות של קצוות המצוק במקומות רבים עקב חתירת המים והרוח הגורמים להתפוררות ובלייה ולאי יציבות של המצוק.
לאורך המסלול תראו לא מעט מטיילים בשלל פוזות של צילום הכוללות שכיבה בקצוות המצוק – הליכה על שפת תהום – צילום סלפי כשהתהום מתחת – אנא תחשבו פעמיים לפני שתעשו כל צעד שכזה. בית החולים הקרוב הוא בעצם ממש לא קרוב.
את הפאפינים ניתן לראות יותר בשעות הערב היות והם חוששים לחזור לצוק בשעות שבהם עיטי הים פעילים. הם נוהגים לחפור מחילה לאורך של כמטר ומטילים ביצה אחת בלבד בשנה. בני הזוג חיים ביחד רק את עונת הקינון וגידול הגוזל. ממרץ ועד אוגוסט. לאחר שהגוזל גדל ויכול לדאוג לעצמו הנקבה והזכר עפים להם כל אחד למקום אחר ברחבי האוקיינוס האטלנטי. היפה והמדהים שלקראת עונת הקינון הם ישובו ויפגשו שוב באותו המקום.
איזה ציפורים אתם עשויים לראות על הצוק:
Puffins – הסיבה העיקרית לנהירה של המטיילים אל הצוקים
 Guillemots – הציפור המהווה את המרכיב העיקרי באוכלוסיית הציפורים במקום.
Razorbills—40 אחוז מאוכלוסיית הציפורים ממין זה חיות כאן
Cormorants
Northern Gannets
Fulmars 
Kittiwakes

 

הפאפים

ואם תהיו ברי מזל תוכלו גם לצפות בעיט הים האימתני סורק את המצוק אחר סעודה מזדמנת לו ולגוזליו הוא.
אני חייב לציין שיצא לי לקרוא חוות דעת של מטייל (אחד) שהיה במקום וטען שלא ראה כלל ציפורים. אז קחו בחשבון שיש מצב שכאשר תגיעו לצוקים אתם עשויים אולי להתאכזב ממחסור בציפורים אבל תוכלו להתגאות בעובדה שהגעתם לנקודה המערבית ביותר באירופה. וכמובן שיש גם את הנופים המיוחדים למקום.
אם תטפסו מספיק גבוה ביום עם ראות טובה יש מצב שתצליחו לראות את חופי גרינלנד.( טוב... זאת רק אגדה אבל שווה ניסיון במיוחד אם אתם עם הילדים)
שימו לב לשלט אשר לפני המגדלור העומד בסמוך למגרש החנייה והמציין שאתם עומדים על הנקודה המערבית ביותר באיסלנד ובאירופה כולה.
לפי תכנית המסלול את הלינה מעבירים בקמפינג הסמוך למצוק או במלון Breiðavík.
לפיכך נפנה לשם לאחר שסיימנו את טיולנו במקום. כמובן שמומלץ לחזור לכאן בשעות מאוחרות יותר.
אם אנחנו לנים במלון Breiðavík אפשר לרדת לחוף היפה הסמוך למלון או בערב או למחרת בבוקר.

מתכננים טיול? טיילתם כבר?
השתמשתם במסלול? עזר לכם בתכנון? 
נשמח שתשתפו ותשתתפו איתנו גם בתגובה וגם
בעלויות האתר כדי לשמור
לפתח ולהגדיל אותו.
כל השתתפות תתקבל בברכה
ניתן באמצעות אפליקציית ביט
 

----------------------------
מעוניינים בתכנון מסלול  מותאם אישית לאיסלנד ?
----------------------------
מעוניינים לרכוש את 
 המסלול המלא להדפסה אצלכם
תמורת 115 ש"ח
 צרו קשר בתיבת-צור קשר
או בטלפון:0547411949 - דוידי
קבלו את המסלולים למייל
בפורמט PDF כולל אישור להדפסה
אפשרות לתשלום באמצעות
אפליקציית ביט

למספר 0547411949
דוידי קליר
 
השימוש בכל המידע שמופיע כאן ובמסלולים המתוארים בהמשך הוא על אחריות המטייל בלבד.
אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן המסלול בלא קבלת הסכמתו של דוידי קליר בכתב ומראש.
דוידי קליר אינו אחראי בשום מקרה ואופן לשימוש שנעשה במידע המצוי במסלול המתואר בהמשך.
דוידי קליר לא יהיה אחראי לשום נזק ישיר או עקיף, כספי או אחר, שייגרם למשתמש במסלול המוצע
.
2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר