דוידי קליר- מסלולי טיול - הפיורדים המערביים-מסלול מס 3
Booking.com
Booking.com
דוידי קליר - מסלולי טיול
לחץ

2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר 

מסלול יום 3 בפיורדים המערביים

אם לא הספקנו או היינו עצלים מדי להיכנס לבריכה החמה Hellulaug או פשוט להודות שבא לנו עוד פעם. אפשר להתחיל את היום בכניסה למים החמים. יהווה התחלה נפלאה לעוד יום נפלא.
אנחנו מתחילים בנהיגה על כביש 60 צפונה. אחרי כ- 6.5 ק"מ נחפש את השלט של תחילת המסלול אל אותו ההר שטיפס עליו Flóki לפני יותר מ-1150 שנה.
שם ההר Lómfell על שלט העץ מצביע לכם גם על כיוון ההר וגם על תחילת המסלול שיש אומרים שהנוף הנשקף ממרומי הגבעה שווה את המאמץ.
שביל  מסומן ומשך הליכה של כ-3 שעות עם הפרש גבהים של 350 מטר הם תמצית המסלול אשר בסופו תוכלו להשקיף על הסביבה בדיוק כמו המתיישב הראשון של איסלנד.
מכאן נמשיך על כביש 60 וכעבור עוד כ-1.6  ק"מ נגיע אל הצומת עם כביש 63 . לפנינו 22.1 ק"מ של דרך מרהיבה העוברת בין הרכסים המקפצים מפיורד לפיורד. ואפשר לחזור על המשפט הזה לא מעט פעמים לאורך המסלול בפיורדים המערביים.
כעבור כ-5 ק"מ אחרי הצומת נתחיל לראות את הנופים המרהיבים של Arnarfjörður    הפעם מגובה ההרים.
המתיישב הראשון באזור של הפיורד היה Arnar ומכאן שמו של הפיורד Arnarfjörður.
זהו הפיורד השני בגודלו מבין הפיורדים המערביים ונחשב לאחד מהיפים שבהם כך שאם אכן הכנסתם את הנסיעה אל Selárdalur ואל המוזיאון של  Samúel Jónsson    הרי שאת הדרך שעשיתם הייתה לאורכו של פיורד זה אשר נכנס פנימה לתוך האי ל- 30 ק"מ אורך ו 10 ק"מ רוחב בנקודה הרחבה ביותר של נופים הרים, השתקפויות מים, ומפלי מים אשר מפל Dynjandi הוא גולת הכותרת שלהם. 15.9 ק"מ מהצומת עם כביש 63 תעברו מעל לנהר Dynjandisá אשר בהמשכו יש את מפל Dynjandi. כדאי לעצור במקום ולהתרשם מנקודת מבט אחרת על הנהר השוצף במקום. 350 מטר מעל גובה פני הים. המים אל הנהר מגיעים מהאגם השוכן מצד מזרח לכביש והנושא את השם: Stóra-Eyjavatn.
בהמשך הדרך מצפים לנו נופים מרהיבים של לשון הפיורד המציצה בין ההרים. הדרך מבצעת ירידה משמעותית לכיוון הפיורד כאשר נחל יפה מלווה את הדרך מצדה השמאלי.זאת דרך עפר ויש לנהוג בזהירות במיוחד אם יורד גשם. 6.2 ק"מ אחרי העצירה הקודמת שלנו אנחנו מגיעים להסתעפות שמאלה לכביש גישה את החניון של מפל Dynjandi הנמצא 800 מטר מהצומת. שילוט מתאים נמצא בצומת.

מגרש החנייה הרחב והנוח כולל גם שולחנות לאוכל כך שאפשר לפני או שאחרי שמטפסים אל מרגלות המפל לעשות במקום הפסקה נחמדה. כמו כן ניתן לעשות במקום קמפינג.

מפל Dynjandi )הרעם) בעל צורה של טרפז שווה שוקיים. אחד מהמפלים היפים שיש לכם לראות באיסלנד. יש האומרים שהיפה מכולם – אבל לכל אחד יש דעה משלו. בפיורדים המערביים הוא ללא ספק היפה מבין המפלים שתראו וגם אחד מהאטרקציות הטובות ביותר שיש לפיורדים המערביים להציע לתייר.
ממגרש החנייה מטפס שביל העובר בין ששת מפלי המשנה של מפל Dynjandi. יחד עם המפל הראשי יש לנו חגיגה של 7 מפלים שחלקם מרהיבים בזכות עצמם.  אם תגיעו למקום ביום שמשי במיוחד כאשר השמש בגבכם(אחר הצהריים/ערב) ופניכם לכיוון המפל, תוכלו לחזות במופע של קשת בענן בחלק מהמפלים. תלוי בזווית שתהיו כלפי המפל והתמונות שיצאו לכם תהיינה פשוט מושלמות.
השביל מטפס כ-200 מטר של הבדל גבהים ומשך המסלול עם העצירות לצפייה צילום והתרשמות מהמפלים ייקח לכם כשעה של הליכה. חלק מהדרך יש מדרגות בקרקע שיכולות להקשות במיוחד על מי שיש לו בעיות ברכיים. אפשר לעלות בהפסקות. ספסלים ליד המפלים השונים יאפשרו לכם לשבת מולם וליהנות מהטבע במלוא עוצמתו. כאמור 6 מפלי לוויין שאת שמותיהם נשאיר לכם לקרוא במקום. הסיכוי שתזכרו מי מהם הוא קלוש למדי. מי שבוודאי לא תשכחו את שמו הוא המפל הגדול מכולם באתר הנושא את שמו- Dynjandi. בחלקו העליון רוחב המפל הוא כ-30 מטר ורוחבו בחלק התחתון הוא כ-60 מטר ונראה כמו השובל הלבן של שמלת כלה.
האמיצים מנסים להגיע אל מאחורי מפל Göngumannafoss אבל מקום העמידה שיש הוא קטן למדי והייתי ממליץ לכם לא להתעקש על הליכה אל אחורי המפל הזה.
אם תבחינו באדמה או סלעים שצבע אדום עז נשפך עליהם קחו בחשבון שזה בעצם שכבות עשירות בברזל. שיא המסלול כאמור הוא בבסיסו של מפל Dynjandi הרחב והמרשים ביותר מנקודה מבט זו שבה ניתן לראות אותו מהצד ומלמטה ולהתרשם מעוצמת זרימת המים הרועמים. רועם הוא גם פרוש שמו של המפל בעברית.
המפל הרועם – בהחלט מקום שייחרט היטב בזיכרונכם.

 

בצד הדרומי של מגרש החנייה ומעט בהמשכו ישנם שרידים של חווה נטושה שהייתה מיושבת עד שנת 1951 ולפי הסיפורים ננטשה היות ואשת החוואי כבר השתגעה מהרעש של מי המפל. במגרש החנייה תמצאו שילוט שיכווין אתכם אל שרידי החווה. בין שרידי החווה גם נמצאת בריכה קטנה מאבנים האופיינית כל כך לאיסלנד. הפרט המעניין בבריכה הזאת היא טמ"פ המים שבימים עברו כנראה הייתה יותר גבוהה.מהטמ"פ בהווה שהיא 23.5 מעלות וידוע שבסוף המאה ה-19 הייתה הטמ"פ גבוהה ב 3 מעלות. ויש הטוענים שבעבר העוד יותר רחוק הטמ"פ אף הייתה חמה יותר.

מומלץ בתום הביקור במפל להמשיך עם כביש הגישה למפל לאורך לשון הפיורד - Dynjandifjörður המתפצל מ- Arnarfjörður  . אורך הדרך כ-14 ק"מ לכיוון. מה ששווה להגיע אליו זאת חוות Laugabol Horsefarm שנמצאת 10 ק"מ מהמפל. במקום יש אפשרות לינה טובה ומומלצת אבל עם מעט מיטות. סה"כ 2 חדרים עם 4 מיטות. אבל .... לפי המובטח (גילוי נאות הוא שלא הגעתי לכאן וחבל) ניתן מדי פעם לצפות בלוויתנים החוצים את הפיורד, כלבי ים בחוף הסמוך לבתי החווה, ובריכה חמה שזה כמובן הקצפת. טיולי סוסים  ומסלולי טבע.
לינק ל-  
Laugabol Horsefarm   
נחזור אל כביש 60 ונוכל להעיף עוד מבט מקרוב על מפל Dynjandi המרשים שילווה אותנו בדרכנו לאורך הפיורד מצדנו השמאלי כשהוא הולך ומתרחק. רק בקטע הראשון לא נראה אותו בשל הדרך המתפתלת אל מעבר לקו הראייה אל המפל. הדרך ממש נושקת לשפת הפיורד ותוכלו לראות מים שנראים כראי אם אין רוח שמפריעה. ציפורים לא מעטות מסתובבות בסמוך למים בחיפוש אחר מזון מזדמן.
אחרי 5.9 ק"מ ק"מ תעברו ליד תחנת כוח מקומית Mjólkárvirkjun המייצרת את החשמל לסביבה הקרובה. ניתן לראות את הצינור המזרים את המים ממרומי ההר אל הטחנה לצורך הפעלת טורבינת ייצור החשמל. כעבור עוד 15.4 ק"מ נגיע אל הדרך הקצרה המטפסת אל Hrafnseyri. המקום הקרוי על שמו של אחד מהמתיישבים הראשונים של האזור – Hrafn אשר חי כאן במאה ה-12. המקום מוכר יותר כמקום הולדתו של Jón Sigurðsson אשר נחשב לאבי האומה האיסלנדית. הוא זה אשר דחף להתנתקות איסלנד במאה ה-19 מדנמרק ששלטה במקום שנים לא מעטות. במקום הוקם מוזיאון שהוקדש להנצחת זכרו ופועלו של האיש. במקום תמצאו מבנה מודרני המשמש כמוזיאון ולצידו שלישיית בתי דשא-בתי עץ ודשא מכסה את הגג להגדלת הבידוד כפי שהיה נהוג בעבר באיסלנד. ויש לא מעט מקומות ברחבי האי עם בתים כדוגמת אלו. אחד מהם משמש כבית קפה עם קפה ועוגיות ונחמד מאוד לעשות כאן הפסקה קלה. במקום גם עומדת כנסייה ישנה עם גג אדום צבעוני. וגדר לבנה מעץ תוחמת את שיטחה ואת בית הקברות המקומי הקטן שצמוד לכנסייה.
Jón Sigurðsson לא זכה בחייו לראות את איסלנד כאומה חופשית ונפטר בשנת 1879 בקופנהאגן דנמרק. איסלנד קיבלה את עצמאותה  המלאה רק בשנת 1944 ויום הולדתו של Jón Sigurðsson נבחר כיום העצמאות שלה- 17 ביוני.
אתם כבר שם- אל תוותרו על כניסה למקום ,גם אם תסתפקו בקפה ותוותרו על המוזיאון. עם מעט הידע שלכם יש לביקור במקום  מעטה של תוכן ועניין.
ממשיכים על כביש 60 לכיוון צפון ועוברים מ- Arnarfjordur אל הפיורד השכן שלו מצפון – Dyrafjordur. הדרך מטפסת אל לשון היבשה החודרת לים או אם תרצו לשונות הים חודרים מצפון ומדרום ויוצרים את לשון היבשה הזאת. באזור זה של הפיורדים המערביים ההרים מתרוממים עד לגבהים של כמעט 1000 מטר וכאן נמצאת גם הפסגה הגבוהה ביותר של הפיורדים המערביים – Kaldbakur  המתרוממת לגובה של 998 מטר מעל פני הים. הפסגה נמצאת ממערב לכביש 60. הנופים מדהימים במיוחד כשנפתחים חלונות בין ההרים והכחול של הפיורדים מבצבץ בינהם.(כמובן בתנאי שהיום הוא יום לא סגרירי) הכביש מטפס לגבהים של 500 מטר ויורד לכיוון העיירה הקטנה Þingeyri השוכנת בחוף הדרומי של Dyrafjordur ואשר מספר תושביה לא מגיע ל-300.
נעצור לקפה מומלץ עם עוגה ב- Cafe Simbahöllin  מומלץ לנסות גם את הוופל הבלגי שלהם. לא בכדי הוופל הבלגי שלהם משובח- אחד מהבעלים הוא בלגי במקור.אפשר גם לשכור כאן טיולי רכיבה על סוסים.
החוויה במקום היא הדרך המקיפה את לשון היבשה Svalvogar ואפשר לעשות את הדרך ב-2 אפשרויות. הראשונה יום טיול שלם באמצעות אופניים. השנייה היא באמצעות חברת טיולים מקומית המפעילה רכבי סופר גיפ. לבדכם אל תנסו לעשות את הדרך הזאת שבעת גאות חלקים ממנה עשויים להיות תחת המים. ויש קטעים ממש לא קלים לנהיגה.
למי שעושה טיול באמצעות חברה מקומית מובטח מסלול חוויתי עם ערוצים מרהיבים, מגדלור בסוף העולם, דרך מרהיבה מתחת לצוקים אשר נמצאים ממש מעל לגג הרכב ויש אשר מכנים את הדרך בשם- “Under the Cliffs” .70 ק"מ של טיול מעגלי שווה ומומלץ.
למי שמתכנן לעשות את המסלול סביב Svalvogar  כדאי לעשות את הלינה בעיירה Þingeyri ולעשות את המסלול ביום המחרת בבוקר.
מכיוון שסביר להניח שעדיין יש זמן לעשות עוד כמה דברים אנחנו נמשיך לכיוון אזור מבודד למדי ב Önundarfjörður שהוא הפיורד הבא מצפון לנו. ניסע תחילה בכביש 60 מזרחה 8 ק"מ עד שנגיע לגשר החוצה את הפיורד . תעברו אותו וכמו שתסיימו לעבור אותו תפנו שמאלה אל שולחן  הפיקניק המזמין אתכם אליו לשבת באחד מהמקומות המטריפים שיש.(טוב...יש כאלה הרבה באיסלנד) הספסל ממש למרגלות הפיורד שהגשר שעברתם עליו חוצה אותו לשניים. השתקפויות מטורפות, שלווה, ויופי בלתי מציאותי.
אם תמשכו בדרך העפר היוצאת לצד ימין ממש ממול הספסל תגיעו אחרי 7 ק"מ אל חוות סוסים בודדה Botn Dýraf שאחרי שקיצרו את המסלול באמצעות הגשר הפכה להיות עוד יותר בודדה. 2 מפלים ארוכים,  ארוכים יורדים מראשי ההרים לכיוונה.
נמשיך לאורך הפיורד עוד 9 ק"מ עד שנגיע אל דרך 624 המתפצלת לכיוון צפון מערב.
אחרי כ-6 ק"מ נגיע אל הגן הבוטני היפה Skrudur Botanical Garden שהוא הגן הראשון שהוקם באיסלנד בשנת 1909. שנים עמד הגן מוזנח ובשנות ה-90 של המאה הקודמת קבוצת אנשים הרימה את הגן מחדש ו...תרמה אותו בחזרה למדינה.
מקום מעניין ויפה לראות את כל מיני הצמחים והפרחים מרחבי איסלנד. בשער הכניסה תעברו דרך שער לסתות ליוויתן. הלסתות הראשונות שהיוו את השער המקורי היו של ליוויתן כחול בעל גודל יוצא מהכלל שניצוד עוד בשנת 1892 ע"י ציידי ליוויתנים נורווגיים והונחו במקום בשנת 1934. בשל הגודל היוצא דופן של הלסתות הן נלקחו לאחר כבוד להוות מוצג במוזיאון הטבע אשר נמצא בעיירה  Bolungarvík    אשר נמצאת בחלק היותר צפוני של הפיורדים. את הלסתות המקוריות החליפו לסתות בעל גודל צנוע יותר של ליווויתן שנצוד בשנת 2010 מה מלמד שציד ליוויתנים עדיין מתקיים באיסלנד.
אנחנו ממשיכים עם דרך 624 ואחרי עוד כ- 4 ק"מ אחרי הגן הבוטני הדרך פונה צפונה ו"חותכת" את הרכס. אנחנו עושים את הדרך הזאת עד לקצה שלה. היא מגיעה לחוף מבודד ויפה ליד חוות Sæból.  אל מי הים נשפך נחל יפה החוצה את החוף המדהים.
חוף הים היפה הנושא את השם Ingjaldssandur אשר נמצא בקצה הדרך 624 ואשר גם היא מהווה אטרקציה בפני עצמה. זאת דרך לא סלולה ודי קשוחה ויש לנהוג בהתאם ליכולות הרכב שלכם וכמובן שעל האחריות הבלעדית שלכם.
אורך דרך 624 עד למפרץ לחופי פיורד Önundarfjörður היא 27.7 ק"מ לכיוון.
 
למי שמתכנן לעשות את המסלול סביב Svalvogar  מומלץ לחזור אל העיירה Þingeyri ולעשות את הלינה בעיירה. את המסלול לעשות ביום המחרת בבוקר.
רוב המטיילים לא עושים את הטיול הזה- מה גם שקשה מאוד לשלב את הטיול היות ומזג האוויר הלא צפוי יכול לשבש טיול שכזה.
במידה ואת היום הבא נתחיל במסלול המקיף את Svalvogar נקדיש לשם כך כחצי יום. ואז יש לתכנן את לוחות הזמנים בהתאם
במידה ולא עושים את הסיבוב מומלץ להמשיך עד Flateyri ללינה .
נחזור לכביש 60 ונצפין לכיוון Flateyri מהלך של 32.6 ק"מ מ- Þingeyri ועד לכביש המוביל מכביש 60 למרכז Flateyri משם יש עוד 7 ק"מ למרכז העיירה.
13 ק"מ על כביש 60 מרגע שעברתם את הפנייה לכביש 624 מצד ימין יש ספסל במיקום מדהים להפסקה קלה.

מפלי דיניאנדיי באופק

מתכננים טיול? טיילתם כבר?
השתמשתם במסלול? עזר לכם בתכנון? 
נשמח שתשתפו ותשתתפו איתנו גם בתגובה וגם
בעלויות האתר כדי לשמור
לפתח ולהגדיל אותו.
כל השתתפות תתקבל בברכה
ניתן באמצעות אפליקציית ביט
 

----------------------------
מעוניינים בתכנון מסלול  מותאם אישית לאיסלנד ?
----------------------------
מעוניינים לרכוש את 
 המסלול המלא להדפסה אצלכם
תמורת 115 ש"ח
 צרו קשר בתיבת-צור קשר
או בטלפון:0547411949 - דוידי
קבלו את המסלולים למייל
בפורמט PDF כולל אישור להדפסה
אפשרות לתשלום באמצעות
אפליקציית ביט

למספר 0547411949
דוידי קליר
 
השימוש בכל המידע שמופיע כאן ובמסלולים המתוארים בהמשך הוא על אחריות המטייל בלבד.
אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן המסלול בלא קבלת הסכמתו של דוידי קליר בכתב ומראש.
דוידי קליר אינו אחראי בשום מקרה ואופן לשימוש שנעשה במידע המצוי במסלול המתואר בהמשך.
דוידי קליר לא יהיה אחראי לשום נזק ישיר או עקיף, כספי או אחר, שייגרם למשתמש במסלול המוצע
.
2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר